ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κίνδυνος για τις καλωδιώσεις των Tesla

Κίνδυνος για τις καλωδιώσεις των Tesla

Όπως πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έτσι και αυτά της Tesla κινδυνεύουν από έναν αμείλικτο εχθρό: τα τρωκτικά!

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να έχετε ακούσει για περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές επειδή τα τρωκτικά τους είχαν φάει τις καλωδιώσεις τους. Βασικά, αυτό που αρέσει κυρίως στα συγκεκριμένα ζωάκια είναι η μόνωση των καλωδιώσεων, η οποία περιέχει σόγια και κάποια άλλα συστατικά.

Και ενώ αυτό το πρόβλημα στα συμβατικά αυτοκίνητα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε ένα ηλεκτρικό με τα πολλά μέτρα καλωδιώσεων. Ειδικότερα αν το περίβλημά τους έχει στη σύνθεση τους σόγια που όπως είπαμε οι αρουραίοι και όχι μόνο τη μυρίζουν από μακριά.

Τελευταία στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά μοντέλων της Tesla που δεν εκκινούν ποτέ επειδή αρουραίους, αλλά και σκίουροι και κουνέλια έχουν μασουλήσει τα καλώδιά τους, που έχουν μονωτικά από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Το επόμενο σοκ για τους ιδιοκτήτες τους είναι, σύμφωνα με τη New York Post, όταν έρχεται η ώρα να ειδοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εταιρείες. Και αυτό γιατί σχεδόν καμία δεν καλύπτει τέτοιου είδους ζημιές από επιθέσεις από τρωκτικά, ενώ και η ίδια η Tesla τις εξαιρεί από την εγγύηση που παρέχει.

Η αντικατάσταση των καλωδιώσεων πάντως μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ ακριβή υπόθεση, που μπορεί κάλλιστα να φτάσει τις 5.000 δολάρια.