ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To μονοθέσιο του Hamilton πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

To μονοθέσιο του Hamilton πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Η τιμή που «έπιασε» το παλιό μονοθέσιο του Hamilton είναι τόσο υψηλή που στον οίκο δημοπράτησης RM Sotheby’s σκέπτονται να προχωρήσουν στην πώληση και άλλων.

Του Γιάννη Σκουφή

Το μονοθέσιο που βλέπετε ήταν ένα από τα ασημένια βέλη της McLaren- Mercedes της σαιζόν 2010. Εκείνη τη χρονιά ο Lewis Hamilton είχε νικήσει με το συγκεκριμένο μονοθέσιο στο Γκραν Πρι της Τουρκίας. Στην Κίνα είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση, ενώ εκείνη τη σεζόν που κυριαρχούσε η Red Bull (με πρωταθλητή τον Vettel) η Mercedes είχε τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Όπως αναφέρει η RM Sotheby’s το μονοθέσιο είναι πλήρως λειτουργικό με τον V8 των 2.400 κυβικών να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για να το χαρεί όποιος θέλει να το βάλει στην πίστα. Αν και τέτοιου είδους αγορές, προφανώς και έχουν συλλεκτικό ή ακόμα και επενδυτικό χαρακτήρα.

Οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς πως η MP4-25A βρέθηκε πιθανότατα για τελευταία φορά σε μια πίστα σε αυτήν του Silverstone, όπου διεξάχθηκε πρόσφατα και το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας. Στο οποίο επικράτησε ο Hamilton κόντρα στον Leclerc και αφού νωρίτερα ο Verstappen είχε εξουδετερωθεί.

Πιθανόν η νίκη αυτή του Βρετανού μπροστά σε 140.000 θεατές να ανέβασε και άλλο την τιμή της McLaren MP4-25A,που τελικά πωλήθηκε έναντι 5,6 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, μετά την Ferrari F2001 του Michael Schumacher (ο νέος της ιδιοκτήτης πλήρωσε περίπου 6,3 εκατομμύρια ευρώ), το πρώην μονοθέσιο του Hamilton είναι το δεύτερο ακριβότερο που έχει πουληθεί ποτέ.