ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου;

Υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου;

Μετά από περίπου δύο χρόνια πανδημίας και μη διεξαγωγής εκθέσεων αυτοκινήτου τα πάντα είναι έτοιμα για αυτή του Μονάχου που έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή της Φρανκφούρτης.

Του Γιάννη Σκουφή

Από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) της Γερμανίας. Μόνο που αυτή τη φορά και μετά από 70 χρόνια δεν θα γίνει στην Φρανκφούρτη, αλλά στο Μόναχο προκειμένου να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου και να ικανοποιηθούν οι εκθέτες.

Και ενώ οι διοργανώτρια αρχή της IAA σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς έχουν κάνει ότι είναι δυνατό για να υπάρχει μια άρτια και προπάντων ασφαλής εκδήλωση, έχουν ήδη φανεί τα πρώτα σύννεφα. Όσο αραιά και αν αυτά είναι…

Και αυτό γιατί έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ομάδες ακτιβιστών είναι έτοιμες να δράσουν σε μια ακόμη έκθεση αυτοκινήτου διαδηλώνοντας κατά της κλιματικής αλλαγής. Η οποία το φετινό καλοκαίρι είναι πιο εμφανής από ποτέ με πολύ υψηλές θερμοκρασίας στις μεσογειακές χώρες που έχουν ως συνέπεια τις πολλές φωτιές και την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων πράσινου.

Παρά την διαβεβαίωση της ΙΑΑ πως θα υπάρχει έντονα οικολογικό μήνυμα μέσω της ηλεκτροκινητικότητας και άλλων μορφών ατομικής κινητικότητας που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, οι ακτιβιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να «επιτεθούν» στην έκθεση.

«Τον Σεπτέμβριο θα σταθούμε εμπόδιο στην τρελή καταστροφή για την οποία ευθύνεται το αυτοκίνητο», δήλωσε στο Automotive News Europe εκπρόσωπος της ομάδας «Sand in the Gears». Για να δούμε κατά πόσο οι ακτιβιστές θα καταφέρουν να σαμποτάρουν την IAA, αλλά και πόσο ισχυρό θα είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν. Αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να διαμαρτυρηθεί κανείς για την κλιματική αλλαγή…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαπενταύγουστος των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας - Οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας στη Χώρα μας