ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος θα αγοράσει αυτή την πολύ σπάνια Ferrari;

Ποιος θα αγοράσει αυτή την πολύ σπάνια Ferrari;

Όποιος και να είναι το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί μερικά εκατομμύρια για να πάρει στο γκαράζ του αυτή τη πανέμορφη κλασική Ferrari.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι κλασικές Ferrari λένε πως είναι μία επένδυση καλύτερη και από μετοχές καθώς με τα χρόνια η αξία τους στο άτυπο χρηματιστήριο των συλλεκτών σπάνιων και πανάκριβων αυτοκινήτων αυξάνεται διαρκώς.

Η 250 GTO μπορεί να είναι αυτή που σπάει τα ταμεία αλλά και η 410 Sport Spider που βλέπετε στην οθόνη σας δεν πάει καθόλου πίσω. Μάλιστα, την αξία της εικονιζόμενης ανεβάζει ακόμη περισσότερο το ότι πίσω από το τιμόνι της έχουν βρεθεί σπουδαίοι οδηγοί, όπως είναι οι Fangio και Shelby.

Το ιταλικό αριστούργημα βασίζεται σε σωληνωτό πλαίσιο και κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 5.000 κυβικών με δύο μπουζί ανά κύλινδρο (καινοτομία για εκείνη την εποχή) και ηλεκτρονικό έλεγχο ανάφλεξης με τετραπλό ντιστριμπιτέρ (ακόμη μία πρωτοτυπία) προκειμένου η μέγιστη ισχύς να φτάνει τους 400 ίππους!

Με τις συγκεκριμένες αγωνιστικές προδιαγραφές κατασκευάστηκαν μόλις δύο 410 Sports και επειδή ο αγώνας του Carrera Panamericana ακυρώθηκε και τα δύο αυτοκίνητα συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Sportscar του 1956.

Το εικονιζόμενο αγωνιστικό με τον κωδικό 0598 CM οδηγήθηκε από τον Juan Manuel Fangio και τον Eugenio Castellotti. Μετά από ένα ανεπιτυχές ντεμπούτο στα 1.000 χιλιόμετρα του Μπουένος Άιρες το αυτοκίνητο επέστρεψε την ίδια χρονιά στις εγκαταστάσεις της Ferrari. Στη συνέχεια το απέκτησε η ομάδα Team Edgar που με οδηγό τον Carroll Shelby σημείωσε αρκετές νίκες.

Το αυτοκίνητο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1960 και άλλαζε συνεχώς χέρια παραμένοντας όμως σε άριστη κατάσταση.

Την πώληση της 410 Sport Spider έχει αναλάβει η RM Sotheby’s και τον Αύγουστο θα μάθουμε σε ποια τιμή θα βρει νέο ιδιοκτήτη.