ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς θα είναι το νέο Volvo S90;

Πώς θα είναι το νέο Volvo S90;

H Volvo ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της. Τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε σχεδιαστικό επίπεδο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Volvo ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν τα πλάνα για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας. Μέχρι τώρα έχει λανσάρει αρκετές plug-in υβριδικές εκδόσεις και τα ηλεκτρικά XC40 και C40. Και σταδιακά η σουηδική εταιρία θα μετασχηματίζεται για να διαμορφώσει μία πλήρως ηλεκτρική γκάμα πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας δεκαετίας.

Μαζί με αυτό τον μετασχηματισμό θα εισαχθεί και μία εντελώς νέα σχεδιαστική γλώσσα την οποία είδαμε για πρώτη φορά στο εικονιζόμενο Recharge Concept. Από το οποίο θα προκύψει το ολοκαίνουργιο XC90 που θα το δούμε κάπου το 2024 με αυτή την ιδιαίτερα μίνιμαλ άποψη που θα περάσει και στα μεταγενέστερα μοντέλα της μάρκας.

Ένα από αυτά θα είναι και το νέο S90 που ως λιμουζίνα θα συνεχίσει να αποτελεί τη ναυαρχίδα της μάρκας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες αφού το νυν S90 κυκλοφορεί από το 2016 και πριν από δύο χρόνια είχε υποβληθεί στο πρώτο του facelift.

Ωστόσο, θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ο διάδοχός του είχε το στιλ του concept car με την όμορφη κλειστή μάσκα και τους προβολείς στο μοτίβο του σφυριού του Θορ. Εξίσου ελκυστικό δείχνει και το πίσω μέρος με το απόλυτο περίγραμμα που δημιουργούν τα LED, όπως μπορούμε να δούμε στις εικόνες που μας παραθέτει ο ειδικός στην επεξεργασίας εικόνας, Theottle.