ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μάθημα για την επίδραση της μαριχουάνας στην οδήγηση

Μάθημα για την επίδραση της μαριχουάνας στην οδήγηση

Η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών είναι δυστυχώς ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των νέων σε όλο τον κόσμο, ενώ και τα δύο γίνονται πολλαπλώς επικίνδυνα όταν συνδυάζονται με την οδήγηση.

Του Γιάννη Σκουφή

Προκειμένου λοιπόν οι νέοι και ειδικά οι νέοι οδηγοί να ενημερωθούν για τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται όταν οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών η πολιτεία της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ εισήγαγε πρώτη -είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες- ένα υποχρεωτικό μάθημα για το συγκεκριμένο θέμα στην εκπαίδευση των νέων οδηγών.

Το μάθημα αυτό αφορά την ασφάλεια της οδήγησης υπό τη χρήση ναρκωτικών και η ενημέρωση που λαμβάνουν οι υποψήφιοι οδηγοί προέκυψε και σε συνεργασία με την επιτροπή ελέγχου της κάνναβης.

Έτσι οι νεαροί υποψήφιοι οδηγοί θα μαθαίνουν πως η δραστική χημική ουσία της μαριχουάνας, η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), επηρεάζει όχι μόνο την όραση και το χρόνο αντίδρασης αλλά και την αντίληψη του χρόνου και του χώρου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως η Μασαχουσέτη έχει νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα από το 2016, ενώ είναι η πρώτη πολιτεία της Ανατολικής Ακτής που επέτρεψε τα καταστήματα μαριχουάνας από το 2019.