ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης αυτής της συλλεκτικής Ferrari F40;

Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης αυτής της συλλεκτικής Ferrari F40;

H F40 είναι μία από τις πιο εμβληματικές Ferrari που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και κάθε φορά που μια αλλάζει χέρια θεωρείται ως ένα σημαντικό γεγονός στο χρηματιστήριο των συλλεκτικών μοντέλων.

Του Γιάννη Σκουφή

Λένε πως κάθε super car κρύβει πίσω του μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η συγκεκριμένη F40 βγήκε από το εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο το 1989, περίπου δύο χρόνια αφότου είχε ξεκινήσει η παραγωγή.

Οι Ιταλοί είχαν περιποιηθεί ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μιας και δεν προοριζόταν για κάποιον συνηθισμένο πελάτη αλλά για ένα αστέρι της F1 που μεσουρανούσε εκείνη την περίοδο: τον Alain Prost που το 1989 είχε κατακτήσει το τρίτο του παγκόσμιο τίτλο με τη McLaren.

Ο Γάλλος παρέλαβε την F40 ένα χρόνο αργότερα, όταν είχε ήδη υπογράψει στην ομάδα της Ferrari. Παρόλο που το αυτοκίνητο πήρε γαλλικές πινακίδες ο Prost, λόγω των υποχρεώσεων του, το οδήγησε ελάχιστα και το πούλησε λίγο μετά.

Ο νέος αγοραστής συμμετείχε στο Ferrari Challenge και είχε ζητήσει από τον Prost να βάλει την υπογραφή του στην οροφή. Στη συνέχεια η F40 μεταφέρθηκε στη Βρετανία, από εκεί στις ΗΠΑ με το κοντέρ της να αλλάζει από χιλιόμετρα σε μίλια.

Στη συνέχεια υπήρξαν διάφοροι ιδιοκτήτες μέχρι το 2016 όταν η F40 βρέθηκε στο τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της Ferrari. Εννοείται πως πέρασε από μία εκτεταμένη αναπαλαίωση με όλα τα ανταλλακτικά και τις επισκευές να έχουν πιστοποιητικά γνησιότητας. Και για αυτό σε δημοπρασία που διοργανώνει η RM Sotheby’s στη Λιόν εκτιμάται πως η τιμή πώλησής της μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 εκατομμύρια ευρώ!