ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί ο Leclerc πούλησε το κράνος του;

Γιατί ο Leclerc πούλησε το κράνος του;

Το κράνος που φορούσε ο Charles Leclerc στο Γκραν Πρι του Μονακό, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 306.000 ευρώ!

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτή είναι και η υψηλότερη τιμή που έχει πωληθεί ποτέ ένα αγωνιστικό κράνος σημειώνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby's αποκάλυψε ότι το ποσό αυτό ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 162.000 ευρώ που καταβλήθηκε το 2029 για το κράνος του Ayrton Senna της σαιζόν 1990.

Εκτός από το κράνος, δημοπρατήθηκε επίσης η φόρμα, τα γάντια και οι μπότες του Leclerc, οι οποίες πέτυχαν εντυπωσιακά ποσά ύψους 61.100, 20.400 και 42.000 ευρώ, αντίστοιχα. Το συνολικό ποσό ανέρχεται αθροιστικά σε κάτι λιγότερο από 431.000 ευρώ!

Αυτό που κάνει μοναδικό το συγκεκριμένο κράνος είναι ο σχεδιασμός του. Ο Leclerc το παρήγγειλε ειδικά προκειμένου να τιμήσει τον αγώνα της πατρίδας του, ενώ ο υπόλοιπος αγωνιστικός εξοπλισμός του τροποποιήθηκε ανάλογα για να ενσωματώσει τα εθνικά χρώματα, καθιστώντας το ένα πραγματικά μοναδικό σετ.

Τα ποσά μπορεί να ακούγονται υπερβολικά αλλά δικαιολογούνται με το παραπάνω μιας και όλα τα έσοδα προορίζονται για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, θα στηρίξουν τα θύματα που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Ιταλία, οι οποίες είχαν καταστροφικές συνέπειες και ήταν και η αιτία της ακύρωσης του Γκραν Πρι της Emilia Romagna στην Ίμολα.