ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος δεν θα ήθελε αυτή τη θηριώδη Mercedes G-Class;

Ποιος δεν θα ήθελε αυτή τη θηριώδη Mercedes G-Class;

H G-Class θεωρείται το κορυφαίο 4x4 του κόσμου και ένα από τα ακριβότερα. Ειδικότερα στην περίπτωση που η Mansory την έχει ακουμπήσει με το μαγικό της ραβδάκι.

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά καιρούς η Mansory, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο των βελτιώσεων, παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντες δημιουργίες. Όπως αυτή την Mercedes G-Class που έχει αναβαθμιστεί με το πακέτο P850 με το βασικό μαύρο χρώμα να «σπάει» από τις πορτοκαλί πινελιές.

Όπως μπορείτε να δείτε το πακέτο περιλαμβάνει διάφορα νέα εξωτερικά στοιχεία, όπως είναι οι νέοι μεγαλύτεροι προφυλακτήρες, η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο καπό, τα τονισμένα φτερά, οι μπάρες οροφής με ενσωματωμένους προβολείς.

Πολλά από τα πρόσθετα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ με πορτοκαλί τονίζονται διάφορα σημεία του αμαξώματος όπως είναι τα flaps στον προφυλακτήρα, τα λογότυπα, τα καπάκια στον αφαλό των τροχών, στο κάλυμμα της ρεζέρβας στο πίσω μέρος κ.α.

Και ενώ το μαύρο είναι το κυρίαρχο χρώμα του αμαξώματος, ο διάκοσμος είναι σχεδόν ολόκληρο πορτοκαλί με εξαίρεση τις επενδύσεις από ανθρακόνημα στην κεντρική κονσόλα και τους αεραγωγούς κ.α.

Το πακέτο P850 περιλαμβάνει και μία αναβάθμιση ισχύος του bi-turbo V8 της Mercedes που από το εργοστάσιο αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm. Η χωρητικότητά του παραμένει μεν στα 4,0 λίτρα, αλλά η Mansory έχει βάλει το χεράκι της ώστε να αποδίδει 850 ίππους και 1.000 Nm με αποτέλεσμα το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 3,5 δεύτερα.