ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Λιθουανία έχει το δικό της supercar!

H Λιθουανία έχει το δικό της supercar!

Η λιθουανική Rhino Racing ανακοινώνει το RR01, ένα kit-kar που συνδυάζει το στιλ της Porsche με άρωμα από Carrera GT και 918 Spyder.

Του Γιάννη Σκουφή

Πλασαρισμένο ως ένα προσιτό supercar, το RR01 είναι σχεδιασμένο τόσο για χρήση στο δρόμο όσο και για οδήγηση στην πίστα. Κάτι που γίνεται έκδηλο από το ίδιο το κουπέ αμάξωμα με τη σταθερή οροφή, τις χαρακτηριστικές πόρτες αλά φτερά γλάρου και μια τεράστια πίσω σταθερή φτερούγα.

Η βασική έκδοση ξεκινά μόλις από τις 25.000 ευρώ και βασίζεται σε ένα μονοκόκ πλαίσιο από αλουμίνιο, το οποίο συμπληρώνεται από ένα roll cage για αυξημένη ασφάλεια. Τόσο στο αμάξωμα αλλά και σε αρκετά μέρη έχει γίνει εκτενής χρήση fiberglass.

Διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση διπλών ψαλιδιών, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών σταδίων και σπορ τιμόνι εξοπλισμένο με ενσωματωμένη οθόνη 4,3 ιντσών.

Για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω υπάρχει η έκδοση Option 2, με τιμή 27.500 ευρώ, η οποία είναι εστιασμένη στην πίστα.

Αυτή η έκδοση παραλλαγή περιλαμβάνει πολυκαρβονικά παράθυρα, ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Toyo και σύστημα φρένων AP Racing με εξαπίστονες δαγκάνες τόσο εμπρός όσο και πίσω. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ζώνες έξι σημείων και ένα σύστημα infotainment 7,0 ιντσών.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος αφού όλα τα παραπάνω προσφέρονται με το κινητήρα… δικό σας!

Μάλιστα, η Rhino Racing προσφέρει ένα πακέτο στη τιμή των 37.500 ευρώ, το οποίο είναι ακριβότερο από το ίδιο το βασικό αυτοκίνητο. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει έναν V10 των 5,2 λίτρων που προέρχεται από ένα Audi R8 και είναι πλήρως ανακατασκευασμένος.

Συνδυάζεται με ένα ανάλογα προσαρμοσμένο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, μια ECU με νέα χαρτογράφηση και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Αν και οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες είναι κάπως περιορισμένες, το RR01 αναφέρεται ότι είναι πισωκίνητο και αποδίδει 487 ίππους.

Οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν το ερχόμενο φθινόπωρο.