ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με αυτή τη Mercedes G-Class ποιος ψάχνει για κάμπινγκ;

Με αυτή τη Mercedes G-Class ποιος ψάχνει για κάμπινγκ;

Για όσους αναζητούν την απόλυτη περιπέτεια σε συνδυασμό με κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, η γερμανική εταιρεία εξαρτημάτων Terracamper διαθέτει ένα ολόκληρο κιτ.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα κιτ που μεταμορφώνει ένα SUV σε ένα τροχόσπιτο. Ωστόσο, όταν μιλάμε για μία G-Class το πράγμα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ειδικά όταν αυτό το κιτ κοστίζει μόλις (συγκριτικά με την τιμή του αυτοκινήτου) 11.000 ευρώ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες, στην οροφή της G-Class υπάρχει μία πτυσσόμενη ευρύχωρη σκηνή, που παρέχει άνετους χώρους για δύο ενήλικες που μπορούν να αναπαυθούν με θέα τα αστέρια. Μάλιστα, περιμετρικά μία αναδιπλούμενη τέντα που είναι προσαρτημένη στο πλάι της σχάρας οροφής, προφυλάσσει από τον ήλιο στις υπαίθριες δραστηριότητες.

Στο εσωτερικό της G-Class, η Terracamper διαθέτει μια σειρά από προσεγμένες τροποποιήσεις. Τα δύο πίσω καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από μια συρόμενη κουζίνα με δύο εστίες αερίου, ένα βολικό πάγκο και ένα μεγάλο ντουλάπι. Ο χώρος φόρτωσης έχει αναδιαμορφωθεί για να μπορεί να φιλοξενήσει ένα ψυγείο 30 λίτρων, ένα δοχείο νερού 20 λίτρων και μια τουαλέτα.

Επιπρόσθετα, το Terracamper προσφέρει ένα προαιρετικό φωτοβολταϊκό πάνελ και μια μπαταρία λιθίου που καλύπτει επαρκώς τη λειτουργία/ φόρτιση βασικών ηλεκτρικών συσκευών. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης βοηθητική θέρμανση και φώτα LED σε όλη την καμπίνα, εξασφαλίζοντας άνεση και λειτουργικότητα σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Επίσης, υπάρχουν βελτιώσεις τύπου overlanding, όπως οι νέες ζάντες και ελαστικά, ένα σνόρκελ μπροστά ή μια σκάλα τοποθετημένη στην πίσω πόρτα. Παρόλο που τα συγκεκριμένα εξαρτήματα δεν φαίνεται να αποτελούν μέρος του επίσημου πακέτου Terracamper, ενισχύουν τις εκτός δρόμου ικανότητες της G-Class.