ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Ferrari είναι φτιαγμένη από χιλιάδες τουβλάκια

Αυτή η Ferrari είναι φτιαγμένη από χιλιάδες τουβλάκια

Αν τύχει και βρεθείτε στην Legoland της Φλόριντα (λέμε, τώρα) θα μείνετε έκπληκτοι από ένα πιστό αντίγραφο μιας Ferrari 296 GTS.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lego έχει κατά καιρούς παρουσιάσει εντυπωσιακά μοντέλα, όμως αυτή η Ferrari 296 GTS περνά σε μια εντελώς νέα διάσταση. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι το μοντέλο που βλέπετε είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τουβλάκια Lego, αλλά και ότι το μέγεθός του είναι σχεδόν ίδιο με του πραγματικού αυτοκινήτου φτάνοντας τα 4,60 μέτρα.

Η όλη ιδέα προέκυψε για τον εορτασμό των εγκαινίων μίας ατραξιόν με θέμα τη Ferrari και μία ομάδα από 10 ειδικούς στη σχεδίαση, διαμόρφωση και συναρμολόγηση Lego αφιέρωσε συνολικά 1.850 ώρες για να ολοκληρώσει αυτό που βλέπετε.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εκπληκτική. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Lego Ferrari διαθέτει λειτουργικούς προβολείς, πίσω φώτα και φωτισμό για την πινακίδα κυκλοφορίας.

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού αποκαλύπτεται ένα εσωτερικό κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τουβλάκια Lego, με εξαίρεση ένα γνήσιο τιμόνι 296 GTS. Το δίχρωμο μπεζ- μαύρο ταμπλό Lego συμπληρώνουν τα μπάκετ καθίσματα τα οποία προφανώς θα είναι τα πιο… άβολα που υπάρχουν.

Ένας Lego twin-turbo V6 βρίσκεται σε κοινή θέα στο πίσω παράθυρο. Παραδόξως, αυτό το πλαστικό θαύμα ζυγίζει περισσότερο από το πραγματικό. Το τελευταίο φτάνει μετά βίας τους 1,5 τόνους όταν το Lego ζυγίζει διπλάσια, συγκεκριμένα 3,4 τόνους!

Ο ακριβής αριθμός των τούβλων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτού του Lego παραμένει ένα μυστήριο, καθώς η Legoland Florida καλεί τους fun της να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό μέσω του Instagram και να μαντέψουν το νούμερο. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 8 Μαρτίου.