ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ατυχία για μία ακόμα Ferrari Enzo

Ατυχία για μία ακόμα Ferrari Enzo

Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ελπίζουμε να είναι μία από τις τελευταίες που βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση ένα από τα πιο εμβληματικά hypercars που έχουν υπάρξει ποτέ.

Του Γιάννη Σκουφή

Πολλοί θεωρούν ότι η Enzo είναι ίσως το πιο αυθεντικό hypercar που έχει κατασκευαστεί ποτέ έχοντας ως καρδιά έναν ατμοσφαιρικό V12 με 6.000 κυβικά που αποδίδει πάνω από 660 ίππους.

Η Enzo αποτέλεσε την διάδοχο της F50 και ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την παραγωγή 349 μονάδων. Οι οποίες «ξεπούλησαν» πριν καν η Enzo μπει στην παραγωγή το 2002. Έτσι, οι Ιταλοί αποφάσισαν να κατασκευάσουν ακόμα 50 Enzo.

Λογικό είναι, λοιπόν, να στραβοκαταπίνεις βλέποντας αυτό το υπέροχο hypercar σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας ενός ατυχήματος σε μια γερμανική Autobahn, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την καινούργια αντιπροσωπεία της Ferrari στο Μόναχο.

Σύμφωνα με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα ο οδηγός της Enzo έχασε τον έλεγχο καθώς πλησίαζε στην έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην μπαριέρα και να στραπατσάρει άσχημα το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Τα καλά νέα είναι πως δεν ενεπλάκη κάποιο άλλο αυτοκίνητο, αλλά τα συντρίμμια από τη σφοδρή σύγκρουση διασκορπίστηκαν σε απόσταση 200 μέτρων. Τρία άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός που χτυπήθηκε από τα εξαρτήματα που εκτινάχτηκαν από την Enzo.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από το τιμόνι μπορεί να βρισκόταν μηχανικός ή υπάλληλος της κοντινής επίσημης αντιπροσωπείας της Ferrari στο Μόναχο. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.