ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Lancia Ypsilon θα έχει και καυτή έκδοση

Η νέα Lancia Ypsilon θα έχει και καυτή έκδοση

Η ιταλική εταιρεία πρόκειται να «ηλεκτρίσει» για τα καλά την αγορά επαναφέροντας τα θρυλικά λογότυπα HF στην κορυφαία έκδοση της νέας, ηλεκτρικής Ypsilon.

Του Γιάννη Σκουφή

Η νέα Ypsilon έχει ήδη παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους από τις αρχές του επόμενου έτους δίνοντας μια ακόμη επιλογή σε όσους αναζητούν ένα κομψό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αστικές διαστάσεις.

Η βασική της έκδοση θα αποδίδει 156 ίππους, αλλά θα υπάρχει και μια κορυφαία που θα λέγεται -πως αλλιώς;- HF, θα έχει 240 ίππους και θα χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ ώρα λιγότερα από 6,0 δεύτερα.

Πέρα όμως από τους +84 ίππους σε σχέση με τη βασική έκδοση θα υπάρχουν και πολλές αναβαθμίσεις. Όπως πιο φαρδιά μετατρόχια, τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, χαμηλωμένη και σπορ ανάρτηση και αναβαθμισμένα φρένα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλλά όπως και στην περίπτωση των Abarth 500e και 600e, η μπαταρία αναμένεται να είναι αυτή των 51,0 kWh που θα εξασφαλίζει μία αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων.

Εκτός από τις κορυφαίες επιδόσεις του, η Ypsilon HF θα έχει πολλές λεπτομέρειες που θα αποτίνουν φόρο τιμής στην ένδοξη κληρονομιά της ιταλικής μάρκας που χρονολογείται από το 1960.

Επιπλέον, τα πλάνα για την Lancia δεν σταματούν μόνο στα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει μέσα στην επόμενη τριετία, αφού υπάρχουν σκέψεις για μία πιθανή επιστροφή στους αγώνες ράλι. Για να δούμε πως και αν θα γίνει κάτι τέτοιο…