ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν. Πρωτάθλημα: Η απονομή των επάθλων

Παν. Πρωτάθλημα: Η απονομή των επάθλων

Η τελετή Βράβευσης των Πρωταθλητών της αγωνιστικής χρονιάς του 2014, έγινε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στο επιβλητικό αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Τελετή Βράβευσης των Πρωταθλητών και των Διακριθέντων αθλητών στους αγώνες Αυτοκινήτου και Καρτ για την αγωνιστική περίοδο του 2014.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, η Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΠΑ, ενώ η προσέλευση των πρωταγωνιστών των ελληνικών αγώνων ήταν υπέρ του δέοντος αθρόα.

Στον καθιερωμένο εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, έδωσε με τον καλύτερο τρόπο το στίγμα της στιγμής. Ανέφερε επιγραμματικά τις εν εξελίξει προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος και σκιαγράφησε με αδρές γραμμές τις μελλοντικές, ενώ υπερθεμάτισε τη κοινωνική διάσταση των αγώνων μέσω της προσφοράς του αθλήματος στην αναβάθμιση της οδικής παιδείας και ασφάλειας.

Στην εκδήλωση για πρώτη φορά προσκλήθηκαν, παρίστατο και συμμετείχαν στις βραβεύσεις παλιές δόξες των αγώνων. Οι : Άρης Λουμίδης «Αστερίξ», Τάσος Μαρκουΐζος «Ιαβέρης», Γιάννης Μπαρδόπουλος, Κωστής Στεφανής, Γιώργος Ραφτόπουλος, Λάκης Φωτιάδης παρέλαβαν πλακέτες σε μια προσπάθεια της Ομοσπονδίας να τιμήσει τους ανθρώπους που έχουν γράψει μέσα από τα αγωνιστικά καθίσματα των αυτοκινήτων την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ παρέδωσε Τιμητικές Πλακέτες στον πατέρα Στέφανο Καλέση και τον γιο του Φίλιππο για το ήθος και τις αθλητικές τους επιδόσεις, σε μια κίνηση που επιβραβεύει όλες τις οικογένειες που ασχολούνται με τον χώρο. Πλακέτα παρέλαβε επίσης και ο Γιάννης Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο έργο της Ομοσπονδίας. Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν και η βράβευση των φοιτητών της «UoP Racing Team» του Πανεπιστημίου Πατρών που σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα εξαιρετικής απόδοσης ηλεκτρικό μονοθέσιο, με το οποίο διακρίθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student.

Στην αρχή της εκδήλωσης την σκηνή του αμφιθεάτρου κατέλαβαν οι Πρωταθλητές και οι Διακριθέντες των αγώνων καρτ. Ακολούθησαν οι Πρωταθλητές, Κυπελλούχοι και νικητές Επάθλων των αγώνων αυτοκινήτου.