ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MXGP: Ο Joel Smets στην KTM και ο S.Everts;

MXGP: Ο Joel Smets στην KTM και ο S.Everts;

H Red Bull KTM ανακοίνωσε και επίσημα την συνεργασία της με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Joel Smets.

Ο 46χρονος Βέλγος (κεντρική φωτογραφία δεξιά) θα αναλάβει την θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή στην Αυστριακή ομάδα για τα επόμενα χρόνια, στη θέση του Stefan Everts.

Με πέντε Παγκόσμιους Τίτλους στην κατοχή του ο Smets επέστρεψε στην εταιρία που γνώρισε μεγάλες επιτυχίες και θα εργάζεται στην Red Bull KTM βρίσκοντας νέα ταλέντα και εξελίσσοντας τους οδηγούς της ομάδας.

Αν και ο Smets ήρθε στο άθλημα του Motocross σχετικά αργά, στην ηλικία των 17, πήρε το πρώτο παγκόσμιο τίτλο του το 1995 (26 ετών) και κέρδισε και πάλι το 1997 και το 1998. Ο τέταρτος και πέμπτος τίτλους του ήρθε, όταν ο ίδιος οδήγησε για την KTM το 2000 και το 2003. Ο Smets πήρε εκκίνηση σε 168 Grand Prix κατά τη διάρκεια της καριέρας του, και κέρδισε 57 νίκες. Έχει καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες του αθλήματος. Έχει κατακτήσει επίσης έξι φορές το βελγικό πρωτάθλημα και έχει ανακηρυχθεί Βέλγος Αθλητής της Χρονιάς το 2000.

Με την μετακίνηση του Joel Smets, ένα από τα σενάρια που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά είναι εκείνο που ήθελε τον Stefan Everts να αποχωρεί από την Red Bull KTM και να πηγαίνει στην Rockstar Energy Suzuki. Επίσης φημολογείται ότι ο Everts θα είναι συνιδιοκτήτης και Team Manager στην Suzuki.

Σχετικές ειδήσεις