ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η καινούργια Skoda Octavia ίσως παρουσιαστεί και φέτος (pics)

Η καινούργια Skoda Octavia ίσως παρουσιαστεί και φέτος (pics)

Στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου η Skoda θα παρουσιάσει το Scala, το νέο της και πολύ ενδιαφέρον μικρο- μεσαίο μοντέλο. 

Του Γιάννη Σκουφή

Στην επόμενη μεγάλη ευρωπαϊκή έκδοση της χρονιάς, στη Φρανκφούρτη, θα εμφανιστεί κατά πάσα πιθανότητα η νέα γενιά του πιο σημαντικού μέχρι στιγμής αυτοκινήτου της γκάμας της.

Της Octavia, που στην καινούργια της έκδοση αναμένεται να έχει μια ακόμα πιο σύγχρονη εμφάνιση με αρκετά στοιχεία, κυρίως στο εμπρός μέρος, να προέρχονται από το Scala και με ένα πίσω μέρος που θα παραπέμπει περισσότερο σε κουπέ. Με την επιλογή αυτή οι σχεδιαστές της Τσεχικής εταιρείας θα εξασφαλίσουν και μια πιο δυναμική εικόνα, η οποία δεν θα επηρεάσει πάντως τους χώρους στο εσωτερικό που θα είναι και πάλι ένα από τα μεγάλα ατού της Octavia.

Γραμμή Scala θα υιοθετηθεί και στο εσωτερικό με την κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment να κυμαίνεται, ανάλογα με την έκδοση, από τις 6,5 έως και τις 8,0 ίντσες. Στις πιο πλούσιες εκδοχές στάνταρ θα είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Όπως και στο υπάρχον μοντέλο έτσι και στη νέα Octavia οι κινητήρες θα ξεκινούν από τα 1.000 κυβικά για τα σύνολα βενζίνης και από τα 1.600 κ.εκ. για αυτά του πετρελαίου. Η γκάμα αναμένεται να περιλαμβάνει και εκδόσεις με ήπια υβριδική υποστήριξη και ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Στην κορυφή θα τοποθετηθούν στην πορεία οι εκδόσεις RS, με σύνολα υψηλής απόδοσης βενζίνης και πετρελαίου. Άξια αναφοράς θα είναι και η έκδοση φυσικού αερίου με τα εξαιρετικά χαμηλά λειτουργικά έξοδα και τον 1.5 TGI των 130 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY