ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βραβείο συνολικά 900.000 δολαρίων για όποιον παραβιάσει τα ηλεκτρονικά του Tesla Model 3 (pics)

Βραβείο συνολικά 900.000 δολαρίων για όποιον παραβιάσει τα ηλεκτρονικά του Tesla Model 3 (pics)

H Tesla δείχνει κάτι παραπάνω από σίγουρη για τα συστήματα του μικρότερου μοντέλου της και «προκαλεί» για την παραβίασή τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα μοντέλα της Tesla είναι γεγονός πως είναι από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς και φυσικά είναι και καλά προστατευμένα από κακόβουλες επιθέσεις στα συστήματά τους.

Αυτό λοιπόν το υψηλό επίπεδο ασφαλείας έρχεται να προβάλλει το τμήμα μάρκετινγκ της αμερικανικής εταιρείας. Και αυτό γιατί προσφέρει συνολική αμοιβή ύψους 900.000 δολαρίων σε όποιον μπορέσει να «χακάρει» το firewall του πιο μικρού και πιο προσιτού μοντέλου της μάρκας, του Model 3. Ο χάκερ που θα φτάσει στην επιτυχία πέρα από τα λεφτά θα πάρει και το «σπασμένο» αυτοκίνητο.

Η επίσημη ανακοίνωση για τα παραπάνω έγινε στο συνέδριο Pwn2Own, το οποίο οργανώνεται από του 2007 και ναι, όπως πολύ σωστά μαντεύετε, έχει σα στόχο το «χακάρισμα» μιας ηλεκτρονικής συσκευής.

Πιο αναλυτικά όποιος παραβιάσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης (Autopilot) και ασφάλειας (VCSEC) του Model 3 θα λάβει 250.000 δολάρια, ενώ από κει και πέρα η οργάνωση του Pwn2Own προσφέρει επιπλέον 100.000 δολάρια για όποιον «σπάσει» το κλειδί του Model 3 και άλλες 100.000 για όποιο διεισδύσει στην γραμμή CanBus.

Πιο εύκολη πρέπει να είναι η παραβίαση του συστήματος infotainment και του WiFI, μιας και για αυτά τα χρηματικά βραβεία είναι 80.000 και 60.000 δολάρια αντίστοιχα, ενώ το «σπάσιμο» όλων των άλλων συστημάτων ανταμείβεται με 50.000 δολάρια το καθένα. Έτσι αν υπάρχει κάποιος που θα διαλύσει όλα τα ηλεκτρονικά του Model 3 θα δει, όπως προαναφέραμε, στο λογαριασμό του συνολικά 900.000 δολάρια και στο γκαράζ του το ίδιο το αυτοκίνητο που παραβίασε. Για να δούμε…

Σχετικές ειδήσεις