ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στα ηλεκτρικά Hyundai και Kia οι παράμετροι της απόδοσης θα ρυθμίζονται μέσω smartphone

Στα ηλεκτρικά Hyundai και Kia οι παράμετροι της απόδοσης θα ρυθμίζονται μέσω smartphone

Με τη βοήθεια μιας εφαρμογής ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει π.χ. πόσους ίππους θα αποδίδει ο ηλεκτροκινητήρας του αυτοκινήτου του.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι ότι επιτρέπει μια πολύ πιο εύκολη παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών απόδοσης. Τόσο εύκολη που ο όμιλος της Hyundai εξελίσσει ήδη μια ειδική εφαρμογή για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα των Hyundai και Kia.

Με τη βοήθεια της συγκεκριμένης εφαρμογής και μέσω ενός κοινού smartphone ο οδηγός θα μπορεί να μεταβάλει τις τιμές μέχρι και για 7 παραμέτρους -με τα σημερινά δεδομένα εξέλιξης. Μεταξύ αυτών τη μέγιστη ροπή του κινητήρα, τις δυνατότητες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, την απόκριση, τη μέγιστη ταχύτητα αλλά και την κατανάλωση ενέργειας από το σύστημα κλιματισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

O κορεάτικος όμιλος λέει πως ο οδηγός θα μπορεί να κατεβάζει τον προφίλ του από τον server και να εφαρμόζει τις ρυθμίσεις που προτιμά σε κάθε ηλεκτρικό μοντέλο που θα χρησιμοποιεί, π.χ. σε κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή σε ένα που θα μετέχει σε σχήμα car sharing. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε τις ρυθμίσεις που προτείνονται από τη Hyundai, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τους τόσο τις κυκλοφοριακές συνθήκες όσο και γενικά τις επιμέρους συνθήκες που επικρατούν, είτε αυτές άλλων οδηγών που δημοσιοποιούνται.

Το σίγουρο είναι πως οι μελλοντικές μας μετακινήσεις θα είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με ότι ξέρουμε μέχρι τώρα, είτε μιλάμε για τους οδηγούς είτε για τους επιβάτες.

Σχετικές ειδήσεις