ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Hongqi L5 είναι το πιο ακριβό κινέζικο αυτοκίνητο

To Hongqi L5 είναι το πιο ακριβό κινέζικο αυτοκίνητο

H επίσημη κινέζικη κρατική λιμουζίνα Hongqi (Κόκκινη Σημαία) L5 είναι εδώ και μια πενταετία διαθέσιμη και σε ιδιώτες.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Hongqi L5, όπως άλλωστε κάθε προεδρική λιμουζίνα που σέβεται τον εαυτό της είναι πραγματικά θηριώδες -με μήκος 5,56 μέτρων και πλάτος 2,02 μέτρων. Και επιβλητικό χάρη στην τεράστια μάσκα του, το πολύ χρώμιο αλλά και ανάλογα μεγάλους στρογγυλούς προβολείς με σύγχρονη τεχνολογία και ρετρό εμφάνιση.

Το χειροποίητο Hongqi L5 κάνει σαφές πως οι επιβάτες του είναι VIP, καθώς όσοι κυκλοφορούν με αυτό είναι είτε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Κίνας είτε ζάμπλουτοι, μιας και η τιμή του ξεκινά περίπου από τις 600.000 ευρώ. Η «πολιτική» έκδοση άλλωστε είναι μια από τις τρεις στις οποίες είναι διαθέσιμο. Οι άλλες δύο είναι η κυβερνητική και μια ειδική για παρελάσεις.

Το εσωτερικό είναι υπέρ- άνετο, σοβαρό και πολυτελές, με high tech εξοπλισμό ανάλογο του status μια top λιμουζίνας, φουλ δερμάτινες επενδύσεις, στοιχεία από μετάξι και ηχοσύστημα της Bose. Ο κινητήρας είναι είτε ένας V12 6.000 κυβικών είτε ένας V8 4.000 κυβικών με διπλά turbo και 408 ίππους. Ο οποίος συνδυάζεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο όσο και με τετρακίνηση.

Ενδιαφέρον είναι πως το Hοngqi L5, που δεν έχει καμία μα καμία σχέση με άλλα κινέζικης προέλευσης μοντέλα, συνοδεύεται από μια εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Σχετικές ειδήσεις