Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο σύνθετη λέτε πως είναι η βαφή του Koenigsegg Jesko;

Newsbomb

Το σουηδικό hypercar είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο μονοπωλώντας το ενδιαφέρον.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Koenigsegg έχει καταφέρει αφενός να καθιερωθεί μεταξύ των κατασκευαστών υπερ- αυτοκινήτων με κορυφαίες επιδόσεις και αφετέρου να πουλά τα μοντέλα σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Κάθε Jesko π.χ. από τα 125 συνολικά που θα κατασκευαστούν κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια!

Λογικό είναι λοιπόν κάθε λεπτομέρεια του σουηδικού hypercar με τον V8 bi-turbo των 5.000 κυβικών και των 1.280 ίππων -φτάνει τους 1.600 με χρήση βιοκαυσίμου E85- να είναι άξια αναφοράς.

Στο βίντεο θα δείτε ένα συνεργάτη της αμερικανικής ιστοσελίδας Ammo NYC (με προϊόντα περιποίησης για αυτοκίνητα) να μας δείχνει πολλά και διάφορα από το Jesko, όπως το ταμπλό του ή την πίσω πτέρυγα. Μάλιστα, η ίδια η Koenigsegg ζήτησε από τον Larry Kosilla την συνεργασία του μιας και αναδεικνύει κρυφά σημεία των αυτοκινήτων με περίτεχνο τρόπο.

Σε κάποιο σημείο του βίντεο γίνεται λόγος και για την ειδική βαφή του αμαξώματος. Η οποία αποτελείται από πολλές διαφορετικές στρώσεις! Η βασική βαφή έχει 20, μια έχει η λευκή πέρλα (White Pearl) και έως και 8 τα τελευταία διάφανα φινιρίσματα! Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις η βαφή έχει μέχρι και 5 φορές μεγαλύτερο πάχος σε σχέση με μια Rolls-Royce!