Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Να γιατί χρειάζεται η ασφάλεια για φυσικές καταστροφές

Newsbomb

Συνήθως όταν έρχεται η ειδοποίηση για τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου μας αναζητούμε κάθε τρόπο για να τα μειώσουμε…

Του Γιάννη Σκουφή

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου μας υπάρχει για να μας αποζημιώνει για πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Για παράδειγμα μπορεί να θυμηθούμε πως έχουμε αφαιρέσει την ασφάλεια κλοπής… αφού μας κλέψουν το αυτοκίνητο.

Προφανώς θα θυμηθούμε πως έχουμε βγάλει την θραύση κρυστάλλων από το ασφαλιστήριο αφού μας σπάσουν τα παράθυρα. Ή θα θυμηθούμε πως έχουμε βγάλει την ασφάλεια από χαλάζι και για ακραία καιρικά φαινόμενα μετά την χαλαζόπτωση…

Ειδικά για την τελευταία περίπτωση μας έρχεται ένα απίστευτο συμβάν από την μακρινή Αυστραλία. Ναι, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την περιοχή με την καταστροφική φωτιά που ανέβαλε το ράλι του WRC, έριξε καρεκλοπόδαρα και χαλάζι σε μέγεθος από 2 έως 5 εκατοστά!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το συμβάν καταγράφηκε από κάμερα την Κυριακή που μας πέρασε και όπως μπορείτε να δείτε ένα Ford Fiesta μας δείχνει τα δεινά που έπαθε από το σφυροκόπημα του χαλαζιού σε μέγεθος πορτοκαλιού.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές η δυνατή μπόρα με ισχυρούς ανέμους άφησε πίσω της πάνω από 5.000 κλήσεις για καταστροφές οχημάτων και ζημιές που έφτασαν τα 40 εκ. δολάρια.