Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αντισηπτικά χαλούν το δέρμα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων

Newsbomb

Η χρήση τους επιβάλλεται αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη πως εκτός από τον κορωνοϊό καταστρέφουν και τις δερμάτινες επενδύσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού τα αντισηπτικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ενώ για να είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του ιού η περιεκτικότητά τους σε οινόπνευμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70%.

Αυτό το υψηλό ποσοστό οινοπνεύματος είναι και το πρόβλημα σε σχέση με τις δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό των αυτοκινήτων και κυρίως με αυτές των τιμονιών, καθώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως με αυτές θα έρθουν σίγουρα σε επαφή τα χέρια του οδηγού και μαζί τους και το αντισηπτικό. Αν το έχει χρησιμοποιήσει για να τα απολυμάνει…

Ο λόγος είναι πως οι δερμάτινες επενδύσεις που τοποθετούνται στα αυτοκίνητα έχουν μια προστατευτική επιφάνεια η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο οινόπνευμα και στα προϊόντα πετρελαίου, που την καταστρέφουν ιδιαίτερα γρήγορα. Το πώς γίνεται αυτό εξηγούν στο βίντεο που ακολουθεί οι ειδικοί της Craft Custom, μιας εταιρείας από το Τέξας που κατασκευάσει τιμόνια με δερμάτινη επένδυση.

Όσο για τον καθαρισμό των δερμάτινων επενδύσεων συνιστάται ένα διάλυμα σαπουνιού και νερού καθώς και ειδικά καθαριστικά που όμως δεν έχουν σα βάση ούτε το οινόπνευμα αλλά ούτε και τη σιλικόνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Αυτές είναι οι φωτογραφίες στο κινητό της 35χρονης που την «καίνε»