Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα crash tests του EuroNCAP έγιναν ακόμα πιο αυστηρά

Newsbomb

Στις δοκιμασίες προστέθηκε μια νέα δοκιμή που προσομοιώνει συγκρούσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Του Γιάννη Σκουφή

O ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP που ελέγχει την ασφάλεια που παρέχουν τα καινούργια αυτοκίνητα αναπροσαρμόζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε υπάρχει ανάγκη τις προδιαγραφές και τα κριτήριά του. Επίσης προσθέτει και δοκιμασίες, κάτι που έκανε και τώρα μετά τη διακοπή των ελέγχων του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δοκιμασία πρόσκρουσης που προστέθηκε προσομοιώνει μια τυπική σύγκρουση σε επαρχιακό δρόμο και τόσο το αυτοκίνητο όσο και το εμπόδιο, το οποίο παραμορφώνεται, κινούνται με ταχύτητα 50 χλμ./ ώρα. Το ότι το εμπόδιο παραμορφώνεται επιτρέπει στους μηχανικούς του οργανισμού να εκτιμήσουν το κατά πόσο εισέρχονται τα στοιχεία της εμπρός δομής του αυτοκινήτου που δοκιμάζεται στο άλλο όχημα.

Επίσης στις δοκιμές θα χρησιμοποιούνται πλέον τα επονομαζόμενα ανδρείκελα THOR (Test Device for Human Occupant Restraint) στη θέση του οδηγού, τα οποία διαθέτουν ακόμα πιο εξελιγμένους αισθητήρες και κινηματική που προσομοιάζει ακόμα περισσότερο το ανθρώπινο σώμα.

Παράλληλα κάποια κριτήρια, ειδικά αυτά που αφορούν τις πλευρικές συγκρούσεις έγιναν ακόμα πιο αυστηρά.

Το πρώτο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε με βάση τις νέες προδιαγραφές του EuroNCAP είναι το καινούργιο Toyota Yaris, το οποίο τα πήγε εξαιρετικά κατακτώντας την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown