Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής

Newsbomb

Η Klein Vision από την Σλοβακία φιλοδοξεί να είναι η πρώτη εταιρία που θα περάσει στην παραγωγή ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Τελευταία πολλά έχουμε ακούσει για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα αεροταξί με τις εταιρείες να εκτιμούν πως διανοίγεται ένας νέο επιχειρηματικό πεδίο. Η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει την επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων για εναέρια μέσα μεταφοράς που θα μοιάζουν περισσότερο με drones. Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και κάπου προς τα τέλη του 2030, ιπτάμενα αυτοκίνητα σαν το AirCar μας δίνουν μία σχετική εικόνα.

Το AirCar έχει ήδη συμπληρώσει πάνω από 40 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων με απόλυτη επιτυχία και έχει φτάσει σε μέγιστο υψόμετρο 8.200 ποδιών (περίπου 2,5 χιλιομέτρων). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 200 κιλά, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε ήταν 190 χλμ./ώρα. Μπορεί να μην ακούγεται σπουδαία αλλά ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που πετά σε ευθεία και δίχως να υπάρχουν στροφές όπως στην περίπτωση ενός κανονικού αυτοκινήτου.

Για την κίνηση του διθέσιου ιπτάμενου αυτοκινήτου χρησιμοποιείται ένας κινητήρας βενζίνης προέλευσης BMW με 160 ίππους. Για την αναδίπλωση της έλικας και των φτερών απαιτούνται μόλις τρία λεπτά της ώρας. Στη συνέχεια το Aircar μετατρέπεται σε κανονικό αυτοκίνητο ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.

Όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο, η κατασκευάστρια εταιρία αναφέρει πως έχει πραγματοποιηθεί δίχως κανένα πρόβλημα η 142η απογείωση/ προσγείωση του Aircar από το αεροδρόμιο στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας σε μια διαδρομή 35 λεπτών.

Η Klein Vision έχει ήδη δρομολογήσει τα πλάνα της για περισσότερα και πιο εξελιγμένα πρωτότυπα, τα οποία θα έχουν κινητήρα 300 ίππων, μεταβλητού μήκους έλικα, μέγιστη ταχύτητα στα 300 χλμ./ώρα και αυτονομία στα 1.000 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Το σχέδιο για να πατήσει «γκάζι» η «Ελευθερία» - Μπαίνουν στην εξίσωση έφηβοι 15 ως 17