Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ρομπότ-σκύλος της Hyundai ανέλαβε υπηρεσία

Newsbomb

Για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου δεν θα φυλάσσει ένας κανονικός σκύλος, αλλά ένας ρομποτικός με τεχνητή νοημοσύνη!

Του Γιάννη Σκουφή

Η Hyundai είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο της ρομποτικής όταν ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Boston Dynamics (για την ακρίβεια η κορεατική εταιρία έχει αποκτήσει το 80% της αμερικανικής) για την εξέλιξη μελλοντικών ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα τετράποδο με την ονομασία FSSR (Factory Safety Service Robot), το οποίο αποτελεί και το πρώτο ρομπότ σκύλου- φύλακα που θα ελέγχει τους χώρους του εργοστασίου της Hyundai στη Νότιο Κορέα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο το ρομπότ-σκύλος μπορεί να κάνει περιπολίες στο εργοστάσιο και με την αυτόνομη τεχνολογία του να κινείται με την βούληση του.

Χάρη στη τεχνητή του νοημοσύνη μπορεί να δίνει εντολή να ανοίγουν οι πόρτες για να μετακινείται από τμήμα σε τμήμα και να αναγνωρίζει πότε μια πόρτα έχει ξεχαστεί ανοιχτή συγκρίνοντας τα δεδομένα της μνήμης του με τα δεδομένα διαχείρισης του εργοστασίου.

Για να μπορεί το ρομπότ-σκύλος να κινείται δίχως κανένα πρόβλημα είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύνολο καμερών και ραντάρ που όχι μόνο μπορούν να βλέπουν στο σκοτάδι, αλλά μπορούν να ανιχνεύουν και υψηλά επίπεδα θερμοκρασιών ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να σημάνει συναγερμό.

Όπως φαίνεται τα ρομπότ δεν απειλούν θέσεις εργασίας μόνο για ανθρώπους, αλλά και για σκύλους αφού τέτοιου είδους τετράποδα θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα. Ακόμη και αν δεν μπορούν να γαβγίζουν!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

AUKUS: Ιδού γιατί έφυγαν οι ΗΠΑ από το Αφγανιστάν - Ο νέος ψυχρός πόλεμος

Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη δόση: Οι ανακοινώσεις, η υποχρεωτικότητα και τα «καυτά» ερωτήματα