Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Λεωφορείο λαμπάδιασε και έγινε στάχτη (vid)

Newsbomb

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές μέρες λίγο έξω από την Περούντζια της Ιταλίας με ένα λεωφορείο της αστικής γραμμής.

Του Γιάννη Σκουφή

Το τελευταίο διάστημα συνήθως βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα να τυλίγονται στις φλόγες, τις περισσότερες φορές λόγω βραχυκυκλώματος στις μπαταρίες. Εδώ όμως έχουμε μια εντελώς διαφορετική περίπτωση μιας και το λεωφορείο καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG).

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε καθώς την ώρα της ανάφλεξης το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες και ο οδηγός πρόλαβε να το εγκαταλείψει εγκαίρως. Στη συνέχεια κάλεσε την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο για να διαπιστώσει πως το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να αφήσει την φωτιά να σβήσει από μόνη της και το λεωφορείο να γίνει αποκαΐδια.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικές οι φλόγες που βγαίνουν από τις δεξαμενές που βρίσκονται στην οροφή και στις οποίες βρισκόταν υπό υψηλή πίεση αποθηκευμένο το CNG. Αξιοσημείωτο είναι πως η ένταση της φωτιάς ήταν τόσο μεγάλη που δημιούργησε πολύ υψηλά επίπεδα θερμότητας ικανά να λιώσουν ακόμα και τον ασφαλτοτάπητα.

Προς το παρόν οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει στον ακριβή λόγο που το λεωφορείο τύπου Irisbus Iveco Cityclass τυλίχτηκε στις φλόγες. Γενικότερα πρόκειται για ένα λεωφορείο που χρησιμοποιείται στα δίκτυα μέσων μαζικής μεταφοράς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Είναι γνωστό για την αξιόπιστη και ασφαλή λειτουργία του και εικάζεται πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μια σπάνια μεμονωμένη περίπτωση.