Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Mercedes μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον ίδιο της τον εαυτό

Newsbomb

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες, ακόμη και όταν μιλάμε για ένα κορυφαίο 4x4 με τα σήματα της Mercedes.

Του Γιάννη Σκουφή

Προσεχώς ακόμη και τα πιο αυθεντικά τετρακίνητα της αγοράς θα ξεκινήσουν να γίνονται ηλεκτρικά. Ενδεικτικό του τι μας περιμένει είναι η EQG, η πλήρως ηλεκτρική εκδοχή της περιβόητης G-Class. Και λογικό είναι κανείς να αναρωτιέται αν ένα ηλεκτρικό 4x4 μπορεί να έχει τις ίδιες εκτός δρόμου δυνατότητες με ένα ηλεκτρικό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει και γνωρίζουμε έως τώρα, οι ειδικοί της Mercedes θα φροντίσουν ώστε η EQG να είναι αντάξια του «αδερφού» μοντέλου με τους θερμικούς κινητήρες. Άλλωστε, η ανεξάρτητη διαχείριση του κάθε ηλεκτρικού μοτέρ που βρίσκεται πίσω από κάθε τροχό μπορεί να λειτουργήσει ως το καλύτερο μπλοκέ.

Για του λόγου το αληθές η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει την EQG να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της. Πως γίνεται αυτό; Όπως θα δείτε οι μπροστινοί τροχοί περιστρέφονται ανάποδα σε σχέση με τους πίσω δημιουργώντας έτσι μία κατάσταση που η γερμανική εταιρία την περιγράφει ως «G-turn».

Για να λέμε πάντως τα πράγματα με το όνομά τους το εντυπωσιακό αυτό χορευτικό στο χώμα δεν το έχουμε δει για πρώτη φορά αφού πολύ καιρό νωρίτερα ένα παρόμοιο είχε παρουσιάσει η startup αμερικανική εταιρία Rivian με το ηλεκτρικό της αγροτικό R1T, το οποίο μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.

Τέλος, όσον αφορά στην EQG οι Γερμανοί κρατούν ακόμη σαν επτασφράγιστο μυστικό τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέους ηλεκτρικού μοντέλου που θα λανσαριστεί στις αγορές το 2024.