Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα κινεζικό αγροτικό για την Ρωσία

Newsbomb

Η περίπτωση του κινεζικού pickup είναι μία ένδειξη της απομάκρυνσης της Ρωσίας από την Ευρώπη και της προσέγγιση με την Κίνα.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές απομακρύνονται από την Ρωσία με πιο τρανταχτό παράδειγμα την Renault που πούλησε εξ ολοκλήρου την AvtoVaz, που μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τα Lada. Και κάπως έτσι μία από τις μεγαλύτερες αγορές, αυτή της Ρωσίας, αρχίζει να αλλάζει ριζικά και να βρίσκει λύσεις κυρίως από την Κίνα.

Η Arctic Trucks είναι μια εταιρία που την έχουμε δει να μετασκευάζει οχήματα για ειδικές αποστολές που μπορούν να πάνε σχεδόν παντού. Αλλά αυτή τη φορά και πιο συγκεκριμένα το ρώσικο παρακλάδι της επιχειρεί να μπει στα βαθιά για να μετασκευάσει ένα «αγροτικό» και να κοντραριστεί με κλασικούς αντιπάλους, όπως είναι τα αντίστοιχα μοντέλα των Toyota, Ford, Nissan, Isuzu κ.α.

Το pickup που βλέπετε το παράγει η Great Wall (μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας) από το 2018 με την ονομασία Wingle 7. Η Arctic Trucks ισχυρίζεται πως μπορεί μέσα σε μία εβδομάδα να το μετασκευάζει και να το προσαρμόζει σε ακόμη 20 μέρες για την αγορά της Ρωσίας.

Εμφανισιακά, το Wingle 7 έχει το στιλ και του μέγεθος ενός Ford Ranger με ένα διπλοκάμπινο αμάξωμα που βασίζεται σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας.

Όπως μπορείτε να δείτε διαθέτει όλα τα καλά, με μεγάλη απόσταση από το έδαφος (27,6 εκατοστά), τροχούς 17 ιντσών με χωμάτινα ελαστικά και μία καρότσα που βολεύει για την μεταφορά εμπορευμάτων, τροφίμων, εργαλείων και οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη ο επαγγελματίας.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας δίλιτρος turbo-diesel που αποδίδει 145 ίππους. Υπάρχει σύστημα (της BorgWarner) κατ’ επιλογήν τετρακίνησης (με «κοντό» και κλείδωμα του πίσω διαφορικού) με την ροπή να περνά στους τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου με έξι σχέσεις.