Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε το Kia EV6 GT απέναντι στο Audi RS3

Newsbomb

Μια ακόμη κόντρα ανάμεσα σε δύο κορυφαία μοντέλα έρχεται για να μας δώσει την απάντηση σε ένα επίκαιρο ερώτημα: ηλεκτρικό ή συμβατικό σπορ αυτοκίνητο;

Του Γιάννη Σκουφή

Αν σας αρέσει να διαβάζετε για αυτοκίνητα σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα να αυξάνονται στο διαδίκτυο τα βίντεο που δείχνουν εμβληματικά σπορ μοντέλα να αντιπαρατίθενται με αντίστοιχα ηλεκτρικά. Ηλεκτρικά όπως το EV6 GT, η κορυφαία έκδοση του EV της Kia, το οποίο να υπενθυμίσουμε πως είναι και το ευρωπαϊκό «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022.

Όσον αφορά το GT, αυτό έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνδυαστικά αποδίδουν 585 ίππους, ενώ έχει σπορ ρύθμιση ανάρτησης, ενισχυμένα φρένα και όλα τα καλά που μπορεί να έχει ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

Απέναντι του βρίσκεται για την περίσταση ένα hot hatch που έχει δημιουργήσει το δικό του μύθο. Πρόκειται για το Audi RS3 με τον πεντακύλινδρο των 2.500 κυβικών και των 400 ίππων.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να ποντάρει στο πιο ισχυρό εκ των δύο που υπερτερεί κατά 185 ίππους. Παρόλο που το EV6 GT ζυγίζει τουλάχιστον μισό τόνο παραπάνω οι επιδόσεις του το ανακηρύσσουν νικητή σε κάθε διαδικασία.

Ενδεικτικά να πούμε πως για τα πρώτα 96 χλμ./ώρα από στάση το EVT GT χρειάστηκε μόλις 3,5 δεύτερα σε σχέση με τα 4,0 του RS3. Το Audi ήταν πιο «αργό» και στην κάλυψη των πρώτων 400 μέτρων μιας και το EV6 GT ολοκλήρωσε την διαδικασία σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορα (σε 11,9 αντί 12,8 δεύτερα).

Βασικά, το GT χάνει σε ένα μόνο σημείο και αυτό είναι ο εξαιρετικός, ιδιαίτερο ήχος του πεντακύλινδρου του Audi RS3.