Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το πιο γρήγορο roadster στον κόσμο;

Newsbomb

Εδώ και περίπου μία δεκαετία ο τίτλος του ταχύτερου «ανοιχτού» μοντέλου ανήκει στο ίδιο αυτοκίνητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Την Bugatti τη γνωρίζετε όλοι. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι πως η γαλλική εταιρία δεν ενδιαφέρεται πλέον και τόσο για το ρεκόρ ταχύτητας και για αυτό η Chiron δεν είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που υπάρχει. Αυτό είναι το Jesko Absolut της σουηδικής Koenigsegg, το οποίο κατάφερε να φτάσει τα 483 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, η Bugatti συνεχίζει να κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ: Αυτό του πιο γρήγορου «ανοιχτού» αυτοκινήτου που στην περίπτωση ενός σπορ διθέσιου μοντέλου είναι γνωστά ως roadster. Συγκεκριμένα, η ανοιχτή εκδοχή της Veyron Grand Sport Vitesse παραμένει το ταχύτερο roadster παραγωγής στον κόσμο.

Στα γαλλικά Vitesse σημαίνει ταχύτητα και αυτός ήταν ο σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης που παρουσιάστηκε το 2011 στη Γενεύη και που ξεχώριζε από την αφαιρούμενη οροφή της. Η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse κατασκευάστηκε μόλις 92 φορές με την παραγωγή της απλής Super Sport να περιορίζεται 48.

Την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της η Vitesse (για την περίσταση ο W16 είχε ανέβει από τους 1.001 στους 1.200 ίππους) κατάφερε να φτάσει τα 408,84 χλμ./ώρα. Αυτή η επίδοση αυτόματα χάρισε στην roadster εκδοχή της Veyron τον τίτλο του ανοιχτού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει πετύχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα. Ένα ρεκόρ που κρατά μέχρι και τις μέρες μας…