Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπορεί ένα ηλεκτρικό Mini να τραβήξει ένα Boeing;

Newsbomb

Την απάντηση δίνει το παρακάτω βίντεο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα αποκαλυπτήρια του Mini Cooper SE Electric.

Του Γιάννη Σκουφή

Παλιότερα βλέπαμε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, κυρίως πετρελαιοκίνητα SUV, να τραβούν αεροπλάνα τονίζοντας την ροπή του κινητήρα τους. Τώρα, βλέπουμε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο να τραβά ένα Boeing 777F της Lufthansa σε ένα βίντεο που περιλαμβάνεται στα teasers πριν την αποκάλυψη του μοντέλου. Το οποίο δεν είναι άλλο από το ηλεκτρικό Mini.

To βίντεο είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό μιας και ο Δαβίδ, ένα μικρό αυτοκίνητο καταφέρνει να τραβήξει το Γολιάθ, ένα αεροσκάφος που ζυγίζει περίπου 150 τόνους. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει κιβώτιο ταχυτήτων. Κι αυτό γιατί δεν το χρειάζεται, μιας και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει το μέγιστο της ισχύος και της ροπής του σχεδόν από την στιγμή της έναρξης λειτουργίας του. Πρακτικά δηλαδή με το που θα «πάρει» μπροστά.

Το ηλεκτρικό Mini θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Όξφορντ και η έναρξη παραγωγής του είναι για τον ερχόμενο Νοέμβριο. Βασίζεται στο πλαίσιο του τρίθυρου, ενώ το σύστημα πρόωσής του προέρχεται από το BMW ι3S. Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 184 ίππων και μια μπαταρία που θα εξασφαλίζει μια αυτονομία για περίπου 270 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.