Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου

Καλώντας τους Έλληνες του εξωτερικού να πάρουν…

Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλήνη: 19χρονη μετέφερε στη βαλίτσα της... 21χρονο

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το…

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό»

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών,…

Θρήνος στα Καμένα Βούρλα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Απόστολος Τσιτσιπάς

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Φθιώτιδα: Τρόμος με το φάντασμα του Μπρόκεν στο Μαυρίλο - Οι εικόνες που «τρέλαναν» τους κατοίκους

Μια φιγούρα, που η θέα της καθηλώνει…

Beyonce και Jay-Z τραγουδούν και χορεύουν με φόντο την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης

Beyonce και Jay-Z τραγουδούν και χορεύουν με φόντο την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιοι άλλοι εκτός των Beyonce και Jay-Z θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν αποκλειστική πρόσβαση στο Λούβρο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία του πλανήτη, για τα γυρίσματα ενός βιντεοκλίπ;

Το προηγούμενο Σάββατο, για το τελείωμα συναυλίας που έδιναν στο Λονδίνο η Beyonce και ο Jay-Z επιφύλαξαν μια έκπληξη στο κοινό τους: παρουσίασαν καινούργιο άλμπουμ και καινούργιο βιντεοκλίπ για το βασικό τραγούδι, το «Apeshit» (σκηνοθέτης, ο Ρίκι Σάιζ).

Το βιντεοκλίπ σηματοδοτεί την επιστροφή του ντούο στο παρισινό μουσείο, μετά την αξέχαστη πόζα μπροστά στη «Μόνα Λίζα» του ντα Βίντσι, το 2014.

«Πρωταγωνιστής» των καλλιτεχνημάτων που παρελαύνουν στο βιντεοκλίπ είναι ο πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι – αναμενόμενο, αυτό – αλλά και πολλά άλλα αριστουργήματα των συλλογών του Λούβρου παίζουν ρόλο support: «Η στέψη του Ναπολέοντα» του Νταβίντ, «Η σχεδία της Μέδουσας» (σ.σ. του πλοίου “Μέδουσα”) του Ζερικό, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης, και άλλα λιγότερο εμβληματικά έργα.

Ακόμα και η Πυραμίδα του Λούβρου που δημιούργησε ο Πέι φιγουράρει σε κάποια από τα λίγα εξωτερικά γυρίσματα.

Συχνά, τα έργα τέχνης που «εμφανίζονται» στο βιντεοκλίπ λειτουργούν ως θεματική αντήχηση στους στίχους με τους οποίους αντιπαρατίθενται.

Ή, λειτουργούν ως οπτική ηχώ των χορών που λαμβάνουν χώρα μπροστά τους. Όμως, εκεί που το βιντεοκλίπ, θεματικά, ρίχνει άγκυρα είναι το ίδιο το μουσείο του Λούβρου. Μπορεί τα σκηνικά του βιντεοκλίπ να περικλείουν το ντούο στην απαστράπτουσα αύρα της ευρωπαϊκής μοναρχίας – το Λούβρο, αρχικά, ήταν παλάτι – αλλά και οι Beyonce-Jay Z επιδεικνύουν το παρισινό μουσείο ως το υπέρτατο status symbol.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

PHOTO GALLERY