GOSSIP

Θες να χωρίσεις; Τα 10 πράγματα που πρέπει πρώτα να σκεφτείς

Θες να χωρίσεις; Τα 10 πράγματα που πρέπει πρώτα να σκεφτείς

Δέκα ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου αν ο χωρισμός είναι η... λύση.

Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος. Όλες έχουμε περάσει από αυτή την κατάσταση και γνωρίζουμε πόσο επώδυνο είναι. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε και αν πρέπει να οδηγηθούμε σε έναν χωρισμό ή όχι.

«Κι αν δεν κάνω καλά; Κι αν το μετανιώσω;» είναι σίγουρα ερωτηματικά που δεν μπορούν να σου δώσουν ξεκάθαρη απάντηση, ειδικά όταν δεν έχεις σκεφτείς όλες τις παραμέτρους. Τι είναι αυτό που σε κάνει να βάλεις τέλος στην σχέση σου και πώς ξέρεις πως μια ακόμη προσπάθεια δεν θα διορθώσει τα πράγματα μεταξύ σας; Μπορεί να μην είμαστε ειδικοί για να το απαντήσουμε αλλά οι ψυχολόγοι συνιστούν 10 απλές ερωτήσεις που μπορούν να σε βγάλουν από το συναισθηματικό αδιέξοδο. Αν τις απευθύνεις στον εαυτό σου και βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις παρακάτω, τότε ναι, ο χωρισμός ίσως είναι ο μόνος δρόμος για την ευτυχία σου...

Ερώτηση Νο1: «Ο γάμος μου τελείωσε στ΄αλήθεια;»

Εάν θέτεις στον εαυτό σου αυτήν την ερώτηση, τότε ίσως να μην γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι αυτό είναι που θέλεις πραγματικά. Συζήτα το με μια φίλη σου γιατί μόνο εκείνη θα σε βοηθήσει να δεις καθαρά, χωρίς συναισθηματισμούς.

Ερώτηση Νο2 :«Μήπως υπάρχει τελικά κάποιος άλλος που με κάνει να βλέπω πως ο γάμος μου τελείωσε;»

Αν έχεις γνωρίσει έναν άλλο άνδρα που φαίνεται πιο συναρπαστικός και ελκυστικός από τον άντρα σου, αυτό ίσως να θολώσει εντελώς την κρίση σου.

Ερώτηση Νο3: «Είμαι πραγματικά δυστυχισμένη μέσα στον γάμο μου ή υπάρχει κάτι άλλο που με ενοχλεί;»

Αν διερωτάσαι και δεν έχεις απάντηση καλό θα είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό που θα μπορέσει να ξεμπερδέψει τη σκέψη σου.

Ερώτηση Νο4: «Μπορώ να αντέξω τον χωρισμό;»

Μια ερώτηση που περικλύει πολλά: χρήματα, συναισθηματική ισορροπία, στέγη, επαγγελματική πορεία... Για να πάρεις μια τέτοια απόφαση πρέπει να έχεις plan b στο μυαλό σου προκειμένου η ανεξαρτησία σου να είναι ουσιαστική και λιγότερο επίπονη.

Ερώτηση Νο5:«Φεύγοντας έχω τη δυνατότητα να επιβιώσω οικονομικά μόνη μου»

Το αιώνιο πρόβλημα που «κρατά πίσω» τις γυναίκες που θέλουν να χωρίσουν αλλά διστάζουν. Η οικονομική ανεξαρτησία είναι πολύτιμη στις ημέρες μας και δυστυχώς πολλές γυναίκες υπομένουν έναν γάμο που δεν τους αξίζει, λόγω των χρημάτων.

Ερώτηση Νο6: «Είμαι έτοιμη να διαχειριστώ συναισθηματικά τον χωρισμό μου;»

Ένας χωρισμός κοστίζει. Και κυρίως συναισθηματικά. Αν είσαι σίγουρη πως θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή σου, κράτα δυνάμεις και συνέχισε. Η ψυχολογική στήριξη από το περιβάλλον σου είναι πολύτιμη, να το θυμάσαι!

Ερώτηση Νο7: «Είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθώ σε έναν δικηγόρο;»

Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή αν νιώθεις έτοιμη να προβείς σε κατάθεση διαζυγίου. Ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις τις διαδικασίες, ένας έμπειρος δικηγόρος θα σε βοηθήσει.

Ερώτηση Νο8: «Πόσα χρήματα θα κοστίσει η διαδικασία του διαζυγίου;»

Όλα έχουν το τίμημά τους όμως τίποτα δεν πρέπει να σε εμποδίζει για να πετύχεις αυτό που θέλεις.

Ερώτηση Νο9: «Πότε πρέπει να το πω στα παιδιά μου;»

Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία σ' ένα διαζύγιο. Συμβουλέψου κάποιον ειδικό ψυχολόγο ώστε να μπορεί να σε κατευθύνει σωστά έχοντας τις -όσο το δυνατόν - λιγότερες απώλειες.

Ερώτηση Νο10: «Πώς θα αισθανθούν τα παιδιά όταν μάθουν για τον χωρισμό;»

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Αν καταφέρεις με τον σύζυγό σου να αφήσετε πίσω τις δικές σας διαφωνίες και να είστε μια πυγμή για τα παιδιά σας, τότε το διαζύγιο θα έρθει πιο ομαλά για όλους. Το ότι χωρίζουν δύο άνθρωποι δεν σημαίνει πως χωρίζει και μια οικογένεια.