GOSSIP

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Μου έχεις σώσει τη ζωή, δεν μπορώ να ξεπληρώσω το καλό που μου έχεις κάνει»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Μου έχεις σώσει τη ζωή, δεν μπορώ να ξεπληρώσω το καλό που μου έχεις κάνει»

Τρία χρόνια μετά την επίθεση, η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η γιατρός της Μαρία Καλοφώνου, συνομιλούν για το δύσκολο ταξίδι της αποκατάστασης και θυμούνται τις δύσκολες, αλλά και ευχάριστες στιγμές που έχουν ζήσει ως γιατρός και ασθενής.

H Ιωάννα Παλιοσπύρου υποδέχθηκε στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» τη γιατρό της, Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, και συνομίλησαν για το δύσκολο και απαιτητικό μονοπάτι της αποκατάστασής της.

«Σκέφτηκα ότι έχουμε δουλειά μπροστά μας, ένα δύσκολο έγκαυμα. Προφανώς είδα την αντίδρασή σου, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλη. Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί ένα τέτοιο σοκ, τις περισσότερες φορές έχουν σώας τας φρένας, έχουν την αντίληψή τους ολόκληρη, καταλαβαίνουν τι γίνεται, βλέπουν τον εαυτό τους, το σώμα τους, πονάνε και αγχώνονται. Δεν θα μπορούσες να είχες μια αντίδραση διαφορετική από αυτή που είχες. Ήσουν ένας άνθρωπος που έψαχνες να βρεις την άκρη», είπε αρχικά η Μαρία Καλοφώνου.

«Δεν φοβήθηκα, είχαμε όμως 2μιση φορές σοβαρές λοιμώξεις, που είχαν περάσει στο αίμα και ήταν αρκετά ανθεκτικές σε αντιβιοτικά. Το 90% τω μεγάλων εγκαυμάτων τα χάνουμε από λοιμώξεις και είναι νέοι άνθρωποι. Το έγκαυμα δεν είναι νόσος που αφορά το σημείο που καίγεσαι. Δηλαδή από μια έκταση και πέρα όταν καίγεσαι πάσχει όλο το σώμα: καρδιά, τα νεφρά, το πεμπτικό, το αναπνευστικό. Όλα πάσχουν», ανέφερε στη συνέχεια η γιατρός.

«Δεν θα ξεχάσω ήταν τρίτη ημέρα χειρουργείο, 4-5 ώρες και ρωτούσες πότε είναι το επόμενο. Ήσουν πιο δυναμική από τη στιγμή που έγινε η σύλληψη και μετά, το κλικ που έκανες σαν άνθρωπος, γιατί κατάλαβες. Από τη στιγμή που μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, πήρες φόρα» συνέχισε.

«Η δημοσιότητα που πήρε δεν ήταν θετική από την αρχή. Φαντάζομαι τώρα το ξέρεις, αλλά τότε για εμένα ήταν τραγικό το γεγονός ότι έπρεπε ότι εκτός από το γεγονός αυτό, υπήρχε και η πιθανότητα να ακούσεις αυτά που λέγονταν. Για μένα ήταν το χειρότερο από όλα. Γιατί αισθανόμουν ότι σε έναν άνθρωπο πληγωμένο και ταλαιπωρημένο, αν τον χτυπήσεις και ηθικά, ουσιαστικά τον τελείωσες», σχολίασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε από την πλευρά της ότι προστάτευσε η γιατρός την ιδιωτικότητά της σε μεγάλο βαθμό.

«Σε όλη τη νοσηλεία, είχαμε κουκουλώσει τους καθρέφτες, είχαμε κλείσει τα τζάμια. Καλά κάναμε νομίζω γιατί οι εικόνες ήταν πολύ σκληρές στην αρχή», δήλωσε η Μαρία Καλοφώνου.

«Χρειαζόμασταν τη ψυχολογία σου. Δεν μπορούσαμε να σε ρίξουμε τόσο πολύ» υπογράμμισε η γιατρός.

«Σου έχω πει πολλές φορές πόσο σε αγαπάω. Μου έχεις σώσει τη ζωή. Ό, τι και να κάνω σε αυτή τη ζωή δεν μπορώ να ξεπληρώσω το καλό που μου έχεις κάνει. Ελπίζω ο Θεός να στο ανταποδώσει. Σου εύχομαι τα καλύτερα», είπε συγκινημένη η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη Μαρία Καλοφώνου.

«Εύχομαι να σε είχα γνωρίσει κάτω από άλλες συνθήκες. Σε αγαπάω και σε σέβομαι για τον τρόπο που αντέδρασες [...] Αντί να πέσεις όχι μόνο σηκώθηκες, αλλά γύρισες και έδωσες», ανέφερε η γιατρός.