GOSSIP

Γιώργος Αλκαίος: «Έχασα τη μητέρα μου στα 4 και την είδα ξανά στα 16 μου»

Γιώργος Αλκαίος: «Έχασα τη μητέρα μου στα 4 και την είδα ξανά στα 16 μου»

Συζητήσεις για να γίνει ταινία η ζωή του Γιώργου Αλκαίου

Ο Γιώργος Αλκαίος, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στην απόφασή του να απομακρυνθεί για 10 χρόνια από τη μουσική αλλά και τον λόγο που δεν έκανε οικογένεια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αλκαίος, «έχει γίνει συζήτηση στο παρελθόν, με πολύ γνωστό σκηνοθέτη για να γίνει ταινία η ζωή μου. Είπα όμως, ότι αν γινόταν ποτέ, πιστεύω ότι ο άλλος θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον τον δεύτερο κύκλο του. Γράφω κείμενα. Εχω ήδη έξι σενάρια στα χέρια μου, το ένα έχει περάσει ήδη σε μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής, για ταινία, που μπορεί να γίνει σειρά. Το άλλο είναι θεατρικό, το οποίο μπορεί ν' ανέβει τον επόμενο χειμώνα. Θέλω πάρα πολύ να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο σανίδι ξανά».

Η απόφασή του να αποσυρθεί από τη μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

«Εχω πει ότι πέρασα κατάθλιψη. Το είχα από μικρός. Ουσιαστικά, αυτό που πήρα και από την παιδική μου ηλικία, είναι πως ό,τι κάνει κάποιος άλλος, ακόμα και αν το κάνει σε σένα, δε σημαίνει ότι αυτό είναι η ζωή σου. Την κατάθλιψη την οριοθέτησα πολύ νωρίς, τη στιγμή που κατάλαβα ότι όλοι θα φύγουμε από αυτόν τον πλανήτη. Από τη μεριά της μητέρας μου, οι τελευταίες μας συζητήσεις ήταν μέσω email. Από αυτά που μου έγραψε συνειδητοποίησα ότι δεν έχει καταλάβει καν τι έχει γίνει. Βλέπει μόνο την πλευρά της και δεν κοιτάει την απέναντι. Ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει και προχωράει με γνώμονα αυτά που έχει μέσα του. Κι εγώ με αυτά που είχα μέσα μου προχώρησα και έφτασα μέχρι εδώ. Το να κάθομαι να σκέφτομαι αν θα μου πει κάποιος συγγνώμη ή όχι, δε το μετράω. Τη μητέρα μου την έχασα στα 4 και την ξανασυνάντησα στα 16 μου. Ημουν σοκαρισμένος όταν την ξανασυνάντησα, άρχισα και ρωτούσα πράγματα, δε με πείθανε οι απαντήσεις, αλλά καταλάβαινα ότι αυτό πίστευε» αποκάλυψε.

Αναφερόμενος στη Eurovision, ο Γιώργος Αλκαίος είπε: «Ήταν το μεγάλο κλείσιμο για μένα. Έπρεπε να το έχω σαν αποκούμπι για τον εγωιστή Γιώργο. Οταν περάσαμε από τον ελληνικό τελικό και είπαμε ότι φεύγουμε για Οσλο, έφυγε η γιαγιά μου από τη ζωή. Η γιαγιά μου ουσιαστικά ήταν η μητέρα μου. Επρεπε ν' αλλάξω την εμφάνισή μου για τη Eurovision γιατί είχα πέντε χορευτές δίπλα μου και ένας λυράρη που ήταν όλοι γυμνασμένοι, και έλεγα δεν θα βγω εγώ να το έχω για χρόνια στο Youtube και να είμαι ο χοντρούλης μέσα στους γυμνασμένους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γιώργος Αλκαίος αναφέρθηκε στην απόφασή του να φύγει από την Αθήνα και να μείνει μόνιμα στην Μήλο. «Δεν πληγώθηκα. Ημουν σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, ήξερα να παίξω μπάλα, έπαιξα, αλλά από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα αυτό το σύστημα. Έχω θέμα με το σύστημα. Εγώ ήμουν μέσα στο σύστημα αλλά δε λειτουργούσα γι’ αυτό… Όποιος και να το παίζει μεγάλη φίρμα, αν θέλουν σε τελειώνουν μέσα σε μια μέρα, αυτό που δε μπορούν είναι να σε σβήσουν από τη μνήμη του κόσμου. Εγώ από ένα σημείο και έπειτα δεν έπαιζα στα ραδιόφωνα, ακόμα δεν παίζω» υπογράμμισε.