ΓΥΝΑΙΚΑ

Παιδικός βήχας: Πώς θα ανακουφίσετε το παιδί σας με φυσικούς τρόπους (pics+vid)

Παιδικός βήχας: Πώς θα ανακουφίσετε το παιδί σας με φυσικούς τρόπους  (pics+vid)
pixabay.com

Τρόποι για να αντιμετωπίσετε το βήχα στα μικρά παιδιά.

Με την έναρξη των σχολείων ξεκινούν και οι ιώσεις. Η καταρροή της μύτης αλλά και ο βήχας είναι από τα πρώτα συμπτώματα μιας ίωσης ή ενός απλού κρυολογήματος.

Συχνά ο βήχας μπορεί να γίνει επίμονος και να διαρκέσει μέρες με εξάρσεις και υφέσεις. Ειδικά ο νυχτερινός ύπνος είναι αυτός που ταλαιπωρεί περισσότερο τα παιδιά καθώς τα εξασθενεί και δεν μπορούν να κοιμηθούν.

Πώς μπορεί λοιπόν να αντιμετωπιστεί ο βήχας ώστε να ανακουφιστεί το παιδί;

Παρακάτω θα βρείτε φυσικούς τρόπους που θα το βοηθήσουν:

Κρατήστε του ψηλά το κεφάλι

Αν το παιδί είναι πάνω από ενός έτους, βάλτε μερικά μαξιλάρια κάτω από τους ώμους ώστε να μπορεί να κοιμηθεί κρατώντας το κεφάλι του σχετικά ψηλά. Με αυτό τον τρόπο θα αναπνέει πιο εύκολα. Αν είναι μωρό, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από το στρώμα για να ανασηκωθεί το σημείο που στηρίζεται το κεφάλι του.

Υδρατμοί

Ο ατμός βοηθά στη χαλάρωση του θώρακα και της ρινικής συμφόρησης, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μπορούν να βήξουν ή να φυσήξουν τη μύτη τους πολύ πιο εύκολα.

Γεμίστε λοιπόν το μπάνιο με υδρατμούς, κλείστε την πόρτα και καθίστε μαζί τους για 15 λεπτά. Επίσης ένας υγραντήρας βοηθάει σημαντικά και θα σας χρειαστεί καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Καθαρίστε τη μύτη του

Είναι σημαντικό το παιδί να φυσάει συχνά τη μύτη του. Για να το βοηθήσετε κάντε συχνές πλύσεις με φυσιολογικούς ορούς. Τα περισσότερα παιδιά δυσανασχετούν, όμως είναι σημαντικό να επιμείνετε.

Τρίψιμο στο στήθος

Το μασάζ με λίγο καθαρό οινόπνευμα ή με κάποια κρέμα με ευκάλυπτο συχνά ανακουφίζουν τα παιδιά. Δοκιμάστε να τρίψετε το στήθος του παιδιού λίγο πριν κοιμηθεί. Θα αισθανθούν πιο άνετα.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το παιδί όταν βήχει στη gallery που ακολουθεί:

Αν ο βήχας επιμένει, θα πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πότε ο βήχας του παιδιού σας είναι ανησυχητικός.

Με πληροφορίες από το www.today.com