ΓΥΝΑΙΚΑ

Πολεμικές τέχνες: Βοηθούν τα παιδιά στις σχολικές επιδόσεις ή όχι;

Πολεμικές τέχνες: Βοηθούν τα παιδιά στις σχολικές επιδόσεις ή όχι;
Photo by Jyotirmoy Gupta on Unsplash

Πολεμικές Τέχνες βοηθούν το παιδί στις σχολικές επιδόσεις

Αυτό ισχυρίζονται οι αρμόδιοι του Evolve MMA, ενός γυμναστηρίου που ειδικεύεται στις πολεμικές Τέχνες.

Δείτε επτά βασικούς τρόπους με τους οποίους το evolve mma, ένα από τα μεγαλύτερα gyms στον κόσμο, τονίζει ότι η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες μπορεί να κάνει ένα παιδί καλύτερο μαθητή στο σχολείο.

1. Έχουν άμυνες στο Bullying
Το Bullying είναι μια από τις βασικές αιτίες που μπορεί να κάνει ένα παιδί να αποξενωθεί από τον περίγυρο του στο σχολείο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορεί ένα παιδί να αντεπεξέλθει είναι μέσω των πολεμικών τεχνών. Αυτές θα του δώσουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε τα παιδια να αμυνθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Οσο περισσότερο εκπαιδεύονται, τόσο περισσότερο θα μάθουν να μένουν ήρεμα, αν πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού. Οι Πολεμικές Τέχνες έχουν να κάνουν με την Ειρήνη, την Αυτοσυγκράτηση και την αποφυγή της βίας.

2. Μαθαίνουν την αξία της σκληρής δουλειάς
Η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες έχει άμεσα αποτελέσματα σε όσους δουλεύουν σκληρά και βλέπουν ότι οι κόποι τους θα ανταμειφθούν με συνεχή πρόοδο. Τα παιδιά που μαθαίνουν Πολεμικές Τέχνες θα καταλάβουν ότι και στο σχολείο χρειάζεται σκληρή δουλειά και κόπος για να δεις ξεκάθαρα και καλά αποτελέσματα, σε αντίθεση με αυτούς που δεν δουλεύουν σκληρά και μένουν πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους.

3. Αποκτούν πειθαρχία
Ακόμη και αν το παιδί δεν μαθαίνει κάποια από τις πολύ παραδοσιακές πολεμικές τέχνες που διδάσκουν την πειθαρχία με συγκεκριμένο αυστηρό τρόπο, θα πρέπει να αποκτήσει το ίδιο πειθαρχία αν θέλει να δει αποτελέσματα. Θα γίνει συνήθεια και τρόπος ζωης η πειθαρχία, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξυπνούν νωρίς, να ακολουθούν την απαραίτητη ρουτίνα πριν το σχολείο, να διαβάζουν με πειθαρχία και να εξελιχθούν σε ώριμους, ήρεμους και ευτυχισμένους ενήλικες.


4. Αποκτούν πνευματική δύναμη
Στις πολεμικές τέχνες μαθαίνουν ότι το να χάσουν είναι κι αυτό μία επιλογή. Μαθαίνουν λοιπόν να αποτυγχάνουν και να διαχειριστούν αυτή τους την αποτυχία. Μαθαίνουν ότι έτσι θα γίνουν τελικά καλύτεροι. Επικεντρώνονται στο πώς θα επιστρέψουν δριμύτεροι και αυτό είναι καλό όχι μόνο για το σχολείο τους αλλά και για την καθημερινότητά τους, αφού έτσι μαθαίνουν να μη φοβούνται να ξεβολευτούν από την βολή τους.


5. Μαθαίνουν πως να λειτουργούν με συγκέντρωση
Η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες δεν είναι εύκολη. Το παιδί μαθαίνει ότι πρέπει να συγκεντρωθεί για να κατανοήσει τις λεπτομέρειες της προπόνησης και αυτό βοηθά εν γένει στην συγκέντρωσή του, αφου έτσι εντέλει θα κάνει και στο μάθημα όπου ακόμη και αν βαριέται ή δεν του αρέσει το μάθημα, θα μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα σε όσα του δείχνει ο δάσκαλος.


6. Αποκτούν αυτοπεποίθηση
Αυτό είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα των παιδιών που κάνουν πολεμικές τέχνες. Εκεί μαθαίνουν ότι δεν υπάρχουν όρια παρά μόνο όσα τα ίδια βάζουν στον εαυτό τους και πως με σκληρή δουλειά όλα ξεπερνιούνται. Παιρνουν απόφαση ότι τίποτα δε μπορεί να μπει ανάμεσά στον εαυτό τους και τον στόχο τους. Αποκτούν αυτοπεποίθηση γενικότερα, ακόμη και όταν επιλέγουν φίλους, χωρίς να τους απασχολεί αν θα ταιριάξουν στην παρέα και χωρίς να ντρέπονται, γεγονός που θα τους βοηθήσει σε όλη τους την ζωή.


7. Θα μπορούν να δουλέψουν υπό πίεση
Η εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες απαιτεί από τα παιδιά να σκέφτονται και να παίρνουν αποφάσεις την ώρα του αγώνα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, γρήγορα, σωστά και αποδοτικά. Μαθαίνουν να λειτουργούν υπο πίεση, να κρατούν την ψυχραιμια τους και να μένουν ήρεμοι μέσα στον πανικό. Αντίστοιχα, θα κάνουν έτσι και με το ασφυκτικό πρόγραμμα του σχολείου με τις εργασίες, τις προθεσμίες, τα διαγωνίσματα και τις απαιτήσεις . Επιπλέον, μία καλή προπονηση μετά από μία δύσκολη σχολική μέρα, απελευθερώνει ενδορφίνες και κάνει καλή... αποσυμπίεση στον οργανισμό.

Οπότε έχετε διπλό όφελος!