ΓΥΝΑΙΚΑ

Ποιες τροφές βοηθούν να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Ποιες τροφές βοηθούν να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
Υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν τους μαύρους κύκλους στα μάτια
pixabay

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι ιδιαίτερα έντονοι μετά από μια κουραστική μέρα ή αν η διατροφή σας δεν είναι σωστή.

Ωστόσο, τα αίτια της εμφάνισης των μαύρων κύκλων δεν είναι μονοδιάστατα. Μπορεί να ευθύνεται όχι μόνο η κούραση και η έλλειψη ύπνου, αλλά και η κληρονομικότητα ή η ανθυγιεινή διατροφή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους ενώ ενισχύοντας τη διατροφή σας με συγκεκριμένες τροφές θα μπορέσετε σταδιακά να απαλλαγείτε από αυτούς.

Αγγούρι

Είναι ίσως ο πιο γνωστός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς, από αισθητικής άποψης, μαύρους κύκλους.

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, όπως η κερσετίνη, η απηγενίνη, η λουτεολίνη και η καιμφερόλη. Σύμφωνα με παλιότερη μελέτη, τα φλαβονοειδή του αγγουριού έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε λοιπόν είναι να κόψετε δύο φέτες και να τις τοποθετήσετε επάνω στα μάτια για 10-15 λεπτά.

Ωμή πατάτα

Η πατάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, μπορεί να βοηθήσει στο να υποχωρήσουν οι μαύροι κύκλοι, κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Κόψτε δύο χοντρές φέτες πατάτας και αφήστε τις επάνω στα μάτια για 10-15 λεπτά.

Κέιλ (κale)

Το κέιλ, είναι ένα πράσινο, φυλλώδες λαχανικό με ιδιαίτερη γεύση και μεγάλο «πλούτο» σε θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γνωστό για τις ιδιότητες του, μόλις μισό φλιτζάνι από αυτό λαχανικά σας παρέχει πάνω από 100 % των καθημερινών σας αναγκών για τη βιταμίνη Κ η οποία βοηθά στην πρόληψη του ασβεστίου.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε , που είναι λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό μειώνοντας τη ζημιά που γίνεται στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει τη διάσπαση των κυττάρων του δέρματος κάτω από τα μάτια, συμβάλλοντας στην πρόληψη των ρυτίδων αλλά και στη μείωση των μαύρων κύκλων.

Φράουλες

Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 5-8 μεγάλες φράουλες προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι φράουλες είναι γνωστό ότι τονώνουν την επιδερμίδα και έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Βοηθούν επίσης στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου.

Επίσης, οι κομπρέσες στα μάτια με ροδόνερο για 20 λεπτά περίπου και τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα όπως και με χαμομήλι , θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κομπρέσες με δροσερό νερό -όχι παγωμένο- ή με λεμόνι. Χρειάζονται όμως και στις δύο περιπτώσεις συχνές επαναλήψεις για αρκετές ημέρες ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα.

Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένες, τοποθετήσετε στους μαύρους κύκλους ένα κουταλάκι που προηγουμένως το είχατε στην κατάψυξη και αφήστε το για όση ώρα είναι κρύο.

Σχετικές ειδήσεις