ΓΥΝΑΙΚΑ

Ταχίνι Όλυμπος: Νηστίσιμος γευστικός «χρυσός»

Ταχίνι Όλυμπος: Νηστίσιμος γευστικός «χρυσός»

Αν και, μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι το θυμόντουσαν μόνο σε περιόδους νηστείας και δίαιτας, σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας και απαραίτητο συστατικό για πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

Ο λόγος για το ταχίνι, την «υπερτροφή» που έχει καταφέρει να εμπλουτίσει τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών, τόσο με την ασύγκριτη θρεπτική της αξία, όσο και με τη μοναδική της γεύση. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη τροφή, που παράγεται από 100% αλεσμένο σησάμι και διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Συνώνυμο αυτής της δημοφιλούς «υπερτροφής», αποτελεί το ταχίνι «Όλυμπος», το οποίο είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν διατροφής, πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Αποτελείται από αποφλοιωμένους, ελαφρά ψημένους και αλεσμένους σπόρους σησαμιού και δίνει στον οργανισμό τη δύναμη και την ενέργεια που αναζητά ανά πάσα στιγμή. Με την πρώτη ύλη να περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες, πλήθος υδατανθράκων, κυρίως με τη μορφή φυτικών ινών, καθώς και ωφέλιμα λιπαρά, δεν είναι τυχαίο που το ταχίνι χαρακτηρίζεται ως γευστικός «χρυσός».

Οι γευστικές επιλογές


Εκτός από την κλασική αξία της φυσικής γεύσης, η εταιρεία έχει αναδείξει τις απολαυστικές δυνατότητες του θρεπτικού σησαμένιου πολτού, συνδυάζοντας το ταχίνι με κακάο και με μέλι. Παράλληλα, στα κομψά βαζάκια της «Όλυμπος», οι λάτρεις της νηστίσιμης «υπερτροφής» θα ανακαλύψουν, επίσης, τις θρεπτικές ιδιότητες του σησαμένιου πολτού με το φυσικό γλυκαντικό στέβια, αλλά και ταχίνι βιολογικό, βιολογικό ολικής άλεσης, ολικής με β-γλυκάνη και ολικής βιολογικό με κακάο.

Έχει αποδειχθεί, μάλιστα, ότι η β-γλυκάνη βρώμης μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση του κινδύνου εκδήλωσης της στεφανιαίας νόσου. Τα οφέλη της «κρύβονται» και σε κάθε μερίδα 30 γραμμαρίων από το ταχίνι ολικής με β-γλυκάνη «Όλυμπος», τα οποία παρέχουν ένα γραμμάριο β-γλυκάνης. Κατά συνέπεια, με μόλις τρεις μερίδες, εξασφαλίζονται τα ευεργετικά αποτελέσματα της ημερήσιας πρόσληψης των 3γραμμαρίων β-γλυκάνης από βρώμη και, μαζί με αυτά, μια ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής.

Οι προαναφερθείσες γεύσεις είναι διαθέσιμες στα ράφια των καταστημάτων, σε διάφορες συσκευασίες.

Αλμυρό ή γλυκό;

Μπορεί ο πιο κλασικός τρόπος για να απολαύσει κάποιος το ταχίνι να είναι η επάλειψή του, μαζί με μέλι, σε μια φέτα ψωμί ή φρυγανιά, ωστόσο η «Όλυμπος» έχει καταφέρει να εμπνεύσει με τα προϊόντα της πολλές εναλλακτικές συνταγές και να αναδείξει το υλικό αυτό σε συστατικό πιάτων υψηλής γαστρονομίας.

Το ταχίνι είναι πλέον μία ιδιαίτερα διαδεδομένη πρώτη ύλη, τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική: από αλμυρές παρασκευές, όπως ορεκτικά από καρότα με σως ταχινιού, χούμους, baba ganoush ή σούπες, μέχρι γλυκές «αλχημείες» με muffins, κέικ ή smoothies!

Εξαιρετικά απολαυστικό, αλλά και πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά, προϊόν είναι και το Όλυμπος Super Spread με Μπισκότο και Ταχίνι, το οποίο βρίσκεται ήδη στα ράφια των supermarket σε συσκευασίες των 350 γραμμαρίων και υπόσχεται να «αναβαθμίσει», όχι μόνο τη γεύση των… pancakes, αλλά και την ποιότητα του κολατσιού μας.

Όσοι θέλουν να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εκμεταλλευτούν τις γευστικές δυνατότητες των προϊόντων «Όλυμπος», αρκεί να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής εταιρείας, όπου φιλοξενούνται ορισμένες από τις πιο απολαυστικές συνταγές με βάση το ταχίνι.