MEN'S GUIDE

Χώρισες; Σε έδιωξαν από τη δουλειά; Στρατηγικές για να «ισιώσεις»

Χώρισες; Σε έδιωξαν από τη δουλειά; Στρατηγικές για να «ισιώσεις»

Οι αλλαγές δεν είναι εύκολο πράγμα. Για κάποιους είναι απλώς μια εξέλιξη που τους ξεβολεύει σε ορισμένους όμως φαίνονται «βουνό». Είτε μιλάμε για προσωπικά είτε για επαγγελματικά αν κάποια μεγάλη αλλαγή συμβεί στη ζωή σας μην ανησυχείτε.Οι αλλαγές είναι άτιμο πράγμα. Ακόμα κι όταν ζούμε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν η αλλαγή προς μια άλλη κατεύθυνση μας αγχώνει αφού είναι ίδιον του ανθρώπου να προτιμά ένα γνώριμο κακό από ένα άγνωστο καλό.

Η συμβουλή μας είναι να δεις την όλη υπόθεση της αλλαγής στρατηγικά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου είναι, ότι ο άνθρωπος και άρα κι εσύ είναι προσαρμοστικό ον. Είναι μέρος των τεχνικών επιβίωσης με τις οποίες είναι προικισμένος. Οπότε όσο περίεργα κι αν νιώθεις στην αρχή, στο βάθος πρέπει να ξέρεις ότι θα κατορθώσεις να βρεις την άκρη.

Θα νιώθεις περίεργα. Πάρτο απόφαση. Μην τρελλαίνεσαι. Κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος με τη νέα κατάσταση υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι είναι νορμάλ και ότι θα περάσει. Είναι προσωρινό.

Οι φίλοι σου είναι πολύτιμοι. Αν δεν έχεις ικανό κύκλο φίλων για να σε στηρίξει αυτή είναι ιδανική ευκαιρία για να αποκτήσεις. Κλασικό κόλπο είναι να εμπλακείς σε κάποια νέα δραστηριότητα που να σου ταιριάζει και η οποία κατά προτίμηση θα σε αναγκάσει να γνωρίσεις κόσμο.

Εννοείται ότι κατά τις μεταβατικές περιόδους έχουμε την τάση να απομονωνόμαστε και να θρηνούμε. Εντάξει ναι είναι κι αυτό ένα στάδιο αλλά πρόσεξε μην κολλήσεις εκεί επί μακρόν. Κάθε απώλεια είναι συνάμα και απελευθέρωση.

Σχετικές ειδήσεις