ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή την κινηματογραφική σεζόν τα sequel έχουν την τιμητική τους (vid)

Αυτή την κινηματογραφική σεζόν τα sequel έχουν την τιμητική τους (vid)
PIXABAY

Ετοιμαστείτε να περάσετε μπόλικες ώρες στις κινηματογραφικές αίθουσες!

Από θρίλερ μέχρι περιπέτειες κι από αστυνομικές έως επιστημονικής φαντασίας, οι blockbuster ταινίες που αναμένεται να... σαρώσουν το box office τους επόμενους μήνες, είναι... sequel.

IT CHAPTER TWO

Εικοσιεπτά χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση με τον τρομακτικό κλόουν Pennywise, τα μέλη του "Losers Club" έχουν μεγαλώσει κι έχουν φύγει από την πόλη (εκτός από έναν).

Μέχρι που ένα τηλεφώνημα τους καλεί να επιστρέψουν...

Το «Αυτό» του Στίβεν Κινγκ είχε σχεδιαστεί εξ' αρχής να «σπάσει» σε δύο ταινίες καθώς το πρόκειται για ένα ογκώδες βιβλίο.

Στη δεύτερη αυτή ταινία, που παίζεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους, τους «ενήλικους» ρόλους των ηρώων έχουν αναλάβει -μεταξύ άλλων- η Τζέσικα Τσαστέιν, ο Τζέιμς ΜακΑβόι, o Μπιλ Σκάρσγκαρντ και ο Μπιλ Χέιντερ.

RAMBO: LAST BLOOD

Ο Τζον Ράμπο επιστρέφει στην πέμπτη ταινία της σειράς και καλείται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του και να ξεθάψει τις αδίστακτες ικανότητές του στη μάχη προκειμένου να πάρει εκδίκηση, σε αυτή την τελευταία αποστολή.

Μαζί με τον Τζον Ράμπο επιστρέφει φυσικά και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, σε έναν από τους ρόλους που τον έκαναν πρώτο όνομα στο Χόλιγουντ. Η ταινία αναμένεται στις 26 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

BAD BOYS FOR LIFE

Ο Μάρκους Μπερνέτ (Μάρτιν Λόρενς) είναι πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικλ Λόρι (Γουίλ Σμιθ) περνάει κρίση μέσης ηλικιάς. Οι δύο πρώην συνεργάτες ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, του οποίου τον αδελφό έχουν σκοτώσει, τους υπόσχεται ένα σημαντικό μπόνους.

Η τρίτη ταινία του franchise των "Bad Boys" χρειάστηκε κόπο για να φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μετά την επιτυχία της δεύτερης ταινίας, έγιναν πολλές προσπάθειες για ένα ακόμα sequel και μάλιστα με σκηνοθέτη τον Μάικλ Μπέι, δημιουργό της πρώτης. Τα επόμενα δέκα χρόνια αναρίθμητοι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι συνδέθηκαν με το project, μέχρι που έφτασε η ώρα των Adil El Arbi και Bilall Fallah να το μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη. Η πρεμιέρα του στις ΗΠΑ, θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020.

TERMINATOR: DARK FATE

Αυτή κι αν είναι επιστροφή! Η Σάρα Κόνορ είναι εδώ και μαζί με ένα υβριδικό cyborg καλείται να προστατέψει μια νεαρή από έναν προσφάτως τροποποιημένο, ρευστό Terminator που έρχεται από το μέλλον.

Ναι, μαζί με τη Λίντα Χάμιλτον επιστρέφει και ο Άρνολντ Σβαρτενέγκερ καθώς και ο Έντουαρντ Φέρλονγκ (ο Τζον Κόνορ του "Judgment Day"). Στο σενάριο συμμετέχει ο Τζέιμς Κάμερον και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τιμ Μίλερ ("Deadpool"). Η πρεμιέρα θα γίνει τον Νοέμβριο.

ZOMBIELAND: DOUBLE TAP

Οι Κολόμπους, Ταλαχάσε, Γουίτσιτα και Λιτλ Ροκ μετακομίζουν στην αμερικανική ενδοχώρα καθώς έρχονται αντιμέτωποι με εξελιγμένα ζόμπι, άλλους επιζώντες αλλά και την καθημερινότητα της περίεργης «οικογένειάς» τους.

Το sequel της ταινίας του 2009, έχει για πρωταγωνιστές τους Γούντι Χάρελσον, Τζέσι Άισενμπεργκ, Έμα Στόουν, Άμπιγκειλ Μπρέσλιν και Μπιλ Μάρεϊ από το αρχικό καστ ενώ έρχονται να προστεθούν οι Ροζάριο Ντόσον, Λουκ Γουίλσον και Νταν Ακρόιντ. Η ταινία αναμένεται τον Οκτώβριο στις αμερικανικές αίθουσες.

Σχετικές ειδήσεις