ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια συναυλία για το Θάνο Μικρούτσικο: Στο πλάι του οι φίλοι του για το σκληρό αγώνα που δίνει

Μια συναυλία για το Θάνο Μικρούτσικο: Στο πλάι του οι φίλοι του για το σκληρό αγώνα που δίνει

Με τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου αποφάσισαν να στείλουν τις δικές τους ευχές στον αγαπημένο συνθέτη νέοι και παλιοί φίλοι του που τα ερμήνευσαν. Σε μια συναυλία για το δύσκολο αγώνα που δίνει στο νοσοκομείο με την ελπίδα να βγει νικητής.

Στη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο συμμετέχουν σπουδαίοι μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί του. Το παρών στη σκηνή του Μεγάρου θα δώσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η συναυλία-αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο και τα τραγούδια του έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Αποσπάσματα από τη βιογραφία του Θάνου Μικρούτσικου θα διαβάσει ο Οδυσσέας Ιωάννου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχει 8μελής ορχήστρα. Η προπώληση αρχίζει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου.

Πριν από λίγους μήνες, ο σπουδαίος συνθέτης είχε μιλήσει με θάρρος για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και τον άνισο αγώνα που δίνει: «Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή ανεξάρτητα από το πώς με βλέπει ο κόσμος δυνατό. Θα είμαι δυνατός μέχρι τέλους. Είναι μια δύσκολη αρρώστια. Ο τρόπος που πρέπει ένας ασθενής να την αντιμετωπίζει είναι όχι στον φόβο όχι στην κατάθλιψη», είχε πει.

«Είμαστε εδώ για να πολεμάμε σε αυτή τη ζωή την τόσο μικρή. Είμαστε σχοινοβάτες, το στοίχημα είναι να ξανασηκωθούμε όρθιοι και να ξαναπερπατήσουμε. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, απλώς δεν θέλω να είμαι εκεί όταν θα ‘ρθει. Εγώ κι ο θάνατος είμαστε δύο πυγμάχοι σε ένα ρινγκ. Αυτός βέβαια είναι 3 μέτρα ψηλός κι εγώ το γνωστό 1 κι 70. Ξέρεις ότι στον 15ο γύρο θα σε ρίξουν κάτω. Ποιος είναι ο στόχος μου; Να τον κερδίζω σε κάθε γύρο στα σημεία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανασκόπηση 2019: Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις της χρονιάς

Σχετικές ειδήσεις