ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάνω από 4.000 κρούσματα Covid-19 μετά από μουσικό φεστιβάλ

μουσικό φεστιβάλ
Το Φεστιβάλ Boardmasters πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Κορνουάλη (φωτ. αρχείου)
AP

Παρά τα μέτρα προστασίας, πάνω από 4.000 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερες από 4.000 λοιμώξεις από κορονοϊό συνδέονται με το Μουσικό Φεστιβάλ Boardmasters που πραγματοποιήθηκε στην Κορνουάλη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι ερευνούν επί του παρόντος 4.700 κρούσματα μετά το Φεστιβάλ στο Νιουκουέι, το οποίο διοργανώθηκε στις 11 - 15 Αυγούστου.

Στο Boardmasters Festival, στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι καλλιτέχνες Jorja Smith, Gorillaz και Mahalia, για την είσοδο ήταν απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού rapid test για Covid - 19 που διεξαγόταν 24 ώρες πριν από την άφιξη ή πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση να έχει γίνει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το Φεστιβάλ) ή πιστοποιητικού φυσικής ανοσίας, μετά από θετικό τεστ PCR που έγινε πριν από τουλάχιστον 10 ημέρες.

Όσοι κατασκήνωναν στον χώρο του Φεστιβάλ έπρεπε επίσης να φέρουν μαζί τους rapid test, το οποίο έκαναν την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης και να καταγράψουν το αποτέλεσμά του στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου NHS Covid. Στη συνέχεια εκδίδονταν νέα βραχιολάκια για την είσοδο των θαμώνων ξανά στον χώρο του Φεστιβάλ.

Όποιος εντοπιζόταν θετικός στην Covid-19 στο Φεστιβάλ λάμβανε οδηγίες να «βάλει αμέσως μάσκα προσώπου και να πλύνει/απολυμάνει τα χέρια του» προτού αρχίσει τις προετοιμασίες για να απομακρυνθεί από την περιοχή.

«Όπως πολλοί, κόλλησα κορονοϊό στο Boardmasters, παρά την οδηγία για τεστ την τρίτη μέρα. Κανένα παράπονο, καθώς γνώριζα τους κινδύνους, εντούτοις, αυτό σημαίνει ότι τα rapid tests δεν είναι αξιόπιστα για τέτοιες εκδηλώσεις, είτε άτομα θετικά στην Covid-19 έδειξαν πλαστά αρνητικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουν οι διοργανωτές εκδηλώσεων» έγραψε στο Twitter ο δημοτικός σύμβουλος του Κόβεντρι, Νέιθαν Γκρίφιθς.

Ο καθηγητής Μάικ Γουέιντ, αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής του NHS στη Νοτιοδυτική Αγγλία δήλωσε: «Εργαζόμαστε με συναδέλφους στην Επιτροπή της Κορνουάλης για να παρακολουθήσουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να είχε το Boardmasters Festival στον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19, και αρχίσαμε να βλέπουμε περιπτώσεις που ανέφεραν ότι παρόντες στην εκδήλωση και στη συνέχεια εμφάνισαν συμπτώματα ή βρέθηκαν θετικοί μετά από τεστ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δεδομένα στενά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.