ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Παραμένει επιβαρυμένη η εικόνα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 7 Σεπτεμβρίου, Infographic
Παραμένουν ανησυχητικά τα δεδομένα...
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα. Αυξημένα κρούσματα, θάνατοι και διασωληνωμένοι στο επίκεντρο. Άσχημα μηνύματα από τα λύματα. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει υποχωρήσει στο ελάχιστο, με την έλευση του φθινοπώρου να προετοιμάζει άπαντες για ένα ακόμα κύμα και πιθανότατα για έναν εξίσου δύσκολο χειμώνα. Η επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων, θεωρείται δεδομένο πως θα φέρει επιδημιολογική επιβάρυνση, για αυτό άλλωστε δόθηκε και το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών στην τελευταία σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά τα καθημερινά δεδομένα, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν 2.807 νέα κρούσματα. Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί προβληματισμό είναι η αύξηση στους θανάτους και στους διασωληνωμένους το τελευταίο διάστημα. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς 38 νέοι θάνατοι, ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έφτασαν στους 388.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα αυξάνονται στα αστικά κέντρα. Η Αττική κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 635 νέες μολύνσεις, ενώ η Θεσσαλονίκη έφτασε στα 336. Ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, είναι πως πάνω από 40 Περιφερειακές Ενότητες τη χώρα κατέγραψαν για μια ακόμα ημέρα διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα Infographic 7 Σεπτεμβρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.Newsbomb.gr

Το πλέον ανησυχητικό, αφορά στην πορεία της πανδημίας και το επόμενο, άμεσο, διάστημα. Τα μηνύματα από την ανάλυση των λυμάτων δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρουσιάστηκαν και πάλι αυξήσεις. Ειδικότερα στα Ιωάννινα η αύξηση κατέγραψε αύξηση 200%, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης έφτασε στο 74%. Συνολικά σε επτά από τις 12 περιοχές όπου αναλύονται τα λύματα, εντοπίστηκαν αυξήσεις και προφανώς αυτό είναι ένα ακόμα «καμπανάκι» για τη συνέχεια…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test για μαθητές: Ξεκινά η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κρούσματα σήμερα: 2.807 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 38 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 388 οι διασωληνωμένοι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Μετά τους θυελλώδεις ανέμους έρχεται διήμερο κακοκαιρίας