ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού»: Όλοι μιλούν για τη νέα σειρά-κόλλημα του Netflix

Squid Game
Ο σκηνοθέτης της σειράς που σαρώνει στο Netflix απαντά αν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν
Netflix

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού (Squid Game) έχει σκαρφαλώσει νούμερο ένα της λίστας του Netflix παγκοσμίως. 

Τις τελευταίες μέρες όλοι μιλούν, βλέπουν και σχολιάζουν μια κορεάτικη σειρά στο Netflix που έχει καταφέρει να γίνει νούμερο ένα στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για το Παιχνίδι του Καλαμαριού, (Squid Game) το οποίο όπως όλα δείχνουν πρόκειται να γίνει η πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του Netflix, εκθρονίζοντας το Bridgerton.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την πολυσυζητημένη και δημοφιλή σειρά...

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού μάς έρχεται από τη Νότια Κορέα. Για τους γνώστες έχει κοινό τόπο καταγωγής με τα Οσκαρικά Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν Χο.

Τη σκηνοθεσία όσο και το σενάριο του «Καλαμαριού» υπογράφει ο δημιουργός των επιτυχιών, Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ, ενώ στο πρότζεκτ συμμετέχουν γνωστοί σταρ της Νότιας Κορέας.

Όσον αφορά την υπόθεση, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη αλλά είναι σίγουρα συναρπαστική και απαιτεί γερό στομάχι! Αποτελείται από εννιά επεισόδια, είναι γεμάτη ανατροπές, αγωνία, θανάτους και πολύ… σπλάτερ… Μα πάρα πολύ όμως. Παράλληλα, έχει ως στόχο να κάνει ένα ηχηρό κοινωνικό σχόλιο για τη μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία και τον ακραίο ανταγωνισμό, όπως εξηγεί ο δημιουργός της, Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ.

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία που ήταν μια αλληγορία ή ένας μύθος για τη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, κάτι που απεικονίζει έναν ακραίο ανταγωνισμό, κάπως σαν τον ακραίο ανταγωνισμό της ζωής. Αλλά ήθελα να χρησιμοποιήσω το είδος των χαρακτήρων που όλοι έχουμε συναντήσει στην πραγματική ζωή. Ως παιχνίδι επιβίωσης είναι ψυχαγωγία και ανθρώπινο δράμα. Τα παιχνίδια που απεικονίζονται είναι εξαιρετικά απλά και εύκολα κατανοητά. Αυτό επιτρέπει στους θεατές να επικεντρωθούν στους χαρακτήρες, αντί να αποσπούν την προσοχή τους προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τους κανόνες», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Εν συντομία, η υπόθεση ακολουθεί μερικές εκατοντάδες παίκτες που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα μαραθώνιο ομαδικών παραδοσιακών παιδικών παιχνιδιών της Κορέας που με μια πρώτη ματιά φαίνονται απλά, εύκολα και αθώα. Το έπαθλο του νικητή είναι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 45,6 δισ. γουόν.

Ωστόσο, όπως γίνεται πολλές φορές, έτσι κι εδώ, τα φαινόμενα απατούν και τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται. Αντίθετα είναι πολύ επικίνδυνα, καθώς οι συμμετέχοντες στην αρχή αγνοούν μια πολύ βασική και σημαντική λεπτομέρεια. Όποιος δεν τα καταφέρει στην εκάστοτε δοκιμασία, δεν χάνει απλά το παιχνίδι, αλλά την ίδια του τη ζωή.

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 27 Σεπτεμβρίου και μέσα σε δύο ημέρες μπήκε στο Top 10 της πλατφόρμας. «Κανείς δεν το περίμενε» παραδέχτηκε ο Τεντ Σαράντος, επικεφαλής περιεχομένου του Netflix.

Οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στη σειρά περιγράφοντας την εμπειρία τους ανέφεραν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα γυρίσματα ήταν αρκετά επικίνδυνα, όπως όταν γύριζαν το πέμπτο παιχνίδι και το σετ βρισκόταν να περπατάει πάνω σε γυαλί ένα μέτρο πάνω από το έδαφος.

«Το να βρίσκεσαι ενάμισι μέτρο πάνω από το έδαφος μπορεί να σε τρομάξει» παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης και αποκάλυψε ότι οι ηθοποιοί ένιωθαν αρκετά νευρικοί και αγχωμένοι. «Ήταν σαν πηδάς από μια ψηλή γέφυρα. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό και ένιωθαν αληθινό φόβο. Ο φόβος φαινόταν στα κορμιά τους. Πιστεύω ότι είχαμε τη δύναμη του ρεαλισμου», συμπληρώνει.

Όσον αφορά την πιθανότητα ενός σίκουελ, ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι «δεν έχει κάποια σχέδια στα σκαριά» και συμπληρώνει ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ δουλεύει το εν λόγω πρότζεκτ σχεδόν 13 χρόνια και η αρχική ιδέα ήταν να το κάνει ταινία. Μάλιστα έμπνευση για το πρότζεκτ του ήταν τα Battle Royale και Liar's Game.

Όσον αφορά την παραγωγή, μόνο τα δύο πρώτα επεισόδια, το πήραν έξι μήνες να τα ολοκληρώσει και η εξάντληση για τον ίδιο ήταν τεράστια. Αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι πρόθυμος να επιστρέψει σε ένα ακόμα «Παιχνίδι του Καλαμαριού», υπογραμμίζει ότι θα το έκανε μόνο αν για τον δεύτερο κύκλο είχε μαζί του μια έμπειρη ομάδα σεναριογράφων και σκηνοθετών.

Αν θέλετε τη γνώμη μας πάντως, μετά την τρομακτική επιτυχία του παγκοσμίως, είναι θέμα χρόνου για το Netflix να ανακοινώσει την ανανέωση της σειράς και για δεύτερη σεζόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

No Time to Die: Οι πρώτες αντιδράσεις στα social media για το νέο Τζέιμς Μποντ

Το μήλο κάτω από τη μηλιά: Ο γιος του Αντρέα Μποτσέλι κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι

Μουσείο Μπενάκη: Με 100 αντικείμενα στη μεγάλη έκθεση του Λούβρου για την Ελληνική Επανάσταση