ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρώτο τρέιλερ για την ταινία Σμύρνη μου Αγαπημένη

Σμύρνη μου Αγαπημένη
H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση

Η ταινία Σμύρνη μου αγαπημένη θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για την ταινία Σμύρνη μου Αγαπημένη που βασίζεται στην ομώνυμη θεατρική υπερπαραγωγή της Μιμής Ντενίση.

Το πρότζεκτ φιλοδοξεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ατμόσφαιρα του πολιτισμού της Ιωνίας, μέσα από τα σκηνικά και τα κοστούμια, αλλά και την σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Στο επερχόμενο φιλμ συμμετέχει μία πλειάδα Ελλήνων και ξένων ηθοποιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman.

Όσον αφορά την ιστορία της ταινίας, ακολουθεί την Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα που σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Πρωταγωνιστούν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Özdemir Çiftçioglu, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Δάφνη Αλεξάντερ, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής. Special guest stars οι Jane Lapotaire, Susan Humshire και Rupert Graves

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Tanweer, τα φετινά Χριστούγεννα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.