ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Squid Game: Η δολοφονική κούκλα της σειράς υπάρχει και βρίσκεται σε μουσείο!

Squid Game
H πελώρια κούκλα εμφανίζεται στο Red Light Green Light, το πρώτο παιχνίδι του Squid Game

Αντίγραφο της φρικιαστικής κούκλας του Netflix υπάρχει και στη Μανίλα στις Φιλιππίνες όπου ελέγχει μια διάβαση πεζών!

Όσοι έχουν δει το Squid Game, τη νέα σειρά-φαινόμενο του Netflix, δύσκολα θα ξεχάσουν το πρώτο επεισόδιο με την τρομακτική κούκλα στο παιχνίδι Red Light Green Light.

Κάποιοι «τυχεροί» μάλιστα είχαν και την… χαρά να τη συναντήσουν από κοντά, όταν τοποθετήθηκε προσωρινά έξω από ένα μουσείο σε χωριό της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για το μουσείο Macha Land που βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό στην κομητεία Lincheon, περίπου τρεις ώρες βόρεια της Σεούλ. Η παραγωγή κατασκεύασε την κούκλα με το δολοφονικά κενό βλέμμα για τις ανάγκες των γυρισμάτων και μόλις αυτά ολοκληρώθηκαν, την εμπιστεύτηκε στο μουσείο. Όμως κάπου εδώ δημιουργήθηκε μια μεγάλη παρεξήγηση.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Hankook Ilbo ο σκοπός δεν ήταν το μουσείο να αφήσει την κούκλα σε κοινή θέα, αλλά να την τοποθετήσει μέσα στο κτίριο. Η λανθασμένη συνεννόηση έδωσε την ευκαιρία στους φαν να έχουν μια πιο... στενή επαφή με την πιο τρομακτική κούκλα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κούκλα έχει πλέον αποθηκευτεί μέσα στο κτίριο, ωστόσο φαίνεται ότι δεν γλιτώνουμε έτσι εύκολα από αυτή. Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της νέας σειράς, το Netflix έχει φτιάξει ένα animatronic αντίγραφο της πελώριας κούκλας το οποίο έχει εγκατασταθεί έξω από το εμπορικό κέντρο Robinsons Galleria Ortigas της Μανίλα στις Φιλιππίνες. Η συγκεκριμένη κούκλα (όπως και εκείνη της σειράς) μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση, ελέγχοντας μια διάβαση πεζών, ενώ συγχρόνως ακούγεται και το γνωστό παιδικό τραγουδάκι του παιχνιδιού! Όταν κάποιος παραβάτης επιχειρήσει να περάσει το δρόμο τη λάθος στιγμή, τα μάτια της εκπέμπουν κόκκινο φως... «καρφώνοντας» με το βλέμμα της τον σαστισμένο παραβάτη.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το πιο όμορφο ποίημα που γράφτηκε ποτέ!

The Last Duel: Δείτε τα πρώτα 5 λεπτά της νέας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ

Netflix: Αυτός είναι ο λόγος που αναγκάζεται να κόψει σκηνές από το Squid Game