ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του best seller «Σασμός»

Παρουσίαση του best seller «Σασμός»

Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα, με φίλους, ηθοποιούς και κοινό έγινε η παρουσίαση του best seller «Σασμός», τη Δευτέρα 25/10 , στο Public Café Συντάγματος, από τις εκδόσεις «Μίνωας».

Ο συγγραφέας του βιβλίου Σπύρος Πετρουλάκης, αναφέρθηκε στην ιστορία του μυθιστορήματος, στην αγάπη με την οποία το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, αλλά και στη σημασία και την σημαντικότητα του «σασμού». Ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ o τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, μίλησε για τη σχέση του με τα τραγούδια της σειράς (γράφει τους στίχους κι ερμηνεύει το ομώνυμο σε μουσική Νίκου Τερζή) και τραγούδησε α καπέλα, το τραγούδι «Σασμός». Τον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Διαβάστε τι είπαν ο συγγραφέας, ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί της σειράς, καθώς και η συντονίστρια της βραδιάς:

Ειρήνη Νικολοπούλου (δημοσιογράφος): «’Οταν πρωτοδιάβασα τον Σασμό ήμουν σίγουρη ότι θα γίνει σίριαλ….Στο τέλος αυτό που πρέπει να μάθουμε στη ζωή μας είναι το σιάξιμο, είναι ο Σασμός, η συμφιλίωση, η αγάπη».

Σπύρος Πετρουλάκης (συγγραφέας): «Μέσα από τον Σασμό έμαθε ο κόσμος τι σημαίνει συμφιλίωση. Έμαθε όλη η Ελλάδα τι συμβαίνει όταν πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό που λέμε βεντέτα, έμαθε τη λέξη σασμός, που είναι η είναι συμφιλίωση κι όχι συμβιβασμός».

Κώστας Κωστόπουλος (σκηνοθέτης): «Με έχουν θυμηθεί όλα μου τα… ξαδέλφια με τον Σασμό»!

Στάθης Μαντζώρος (Παντελής): «Το καθημερινό σήριαλ είναι ένας αγώνας αντοχής όχι δρόμου. Κρατάμε τις δυνάμεις μας, παίρνουμε τη χαρά αυτό του πράγματος και όλο αυτό βγαίνει προς τα έξω».

Μιχάλης Αεράκης (παπά Μιχάλης): «Με πήρε ένας νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής, και μου έκανε την πρόταση να πει στον Αρχιεπίσκοπο να με χειροτονήσει παπά, βρίσκοντάς μου εκκλησία στου Γκύζη. Επειδή όμως ζω στα Χανιά, ο φίλος μου ο Δεσπότης εκεί, μόλις κατέβω θα με χειροτονήσει. Οπότε βρήκα δουλειά….»!

Δημήτρης Ήμελλος (Αντώνης Φραγκιαδάκης): «Αγαπάω την Κρήτη. Συνέβησαν συμπτώσεις που με οδήγησαν στο να συμμετάσχω στο σήριαλ. Είναι ένας τόπος στην Κρήτη, στον οποίο πάω τα τελευταία 8 χρόνια. Μέσα στο βιβλίο διαβάζω ότι ο Φραγκιαδάκης (ο ρόλος που υποδύεται στη σειρά) θέλει να πάει σε αυτό το μέρος για να τα ξεχάσει όλα. Κι έτσι μου γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω αυτή η σειρά. Από κει ξεκίνησαν όλα…. Οι εξελίξεις στον Σασμό είναι υπηρεσιακά μυστικά τα οποία δεν μοιραζόμαστε με κανέναν... Ο κόσμος που με βλέπει στο δρόμο με… φοβάται! Μάλλον όλοι κάτι έχουν κάνει στη ζωή τους… Αν βρεις το μέτρο πότε προηγείται η δουλειά και πότε η ζωή, θα γίνεις ευτυχισμένος. Κι εγώ έχω σκοπό να είμαι ευτυχισμένος».

Βέρα Μακρομαρίδου (Άσπα): «Κάθε ήρωας θα περάσει τις δικές του φουρτούνες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χίος: Πώς έγινε η τραγωδία με τους 4 νεκρούς μετανάστες - Κανείς δεν φορούσε σωσίβιο

Γιάννης Αϊβάζης: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο ηθοποιός - Η φωτογραφία με τον ορό

Εθνικό Πένθος για τη Φώφη Γεννηματά - Τι θα ισχύει σε όλη τη χώρα