ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στους κινηματογράφους

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών
Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Feelgood

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Το πολυσυζητημένο Nightmare Alley του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο με το εξαιρετικό καστ ηθοποιών, είναι το απόλυτο highlight της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Οι σινεφίλ δεν πρέπει να χάσετε την επανέκδοση του αριστουργήματος του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Σκηνές Από Ένα Γάμο, στην κινηματογραφική εκδοχή του.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που έρχονται στα ελληνικά σινεμά την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών (Nightmare Alley)

O χαρισματικός και φιλόδοξος Stanton Carlisle (Μπράντλεϊ Κούπερ) γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντα θιάσου και κερδίζει την εύνοια του μέντιουμ Zeena (Τόνι Κολέτ) και του συζύγου της Pete (Ντέιβιντ Στράδερν). Σύντομα,θα χρησιμοποιεί τις νέες του γνώσεις για να κάνει κομπίνες σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Νέας Υόρκης του 1940. Έχοντας την αγνή Molly (Ρούνι Μάρα) πιστή στο πλευρό του, ο Stanton καταστρώνει ένα κόλπο με στόχο έναν μεγιστάνα (Ρίτσαρντ Τζένκινς), με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους ψυχιάτρου (Κέιτ Μπλάνσετ), που μπορεί να είναι και η πιο επικίνδυνη αντίπαλός του.

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τόνι Κολέτ, Γουίλεμ Νταφόε, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Ρούνι Μάρα, Ρον Πέρλμαν, Ντέιβιντ Στράδερν.

Γάζα, Αγάπη Μου (Gaza Mon Amour)

Γάζα, σήμερα. Ένας ψαράς είναι κρυφά ερωτευμένος με μια γυναίκα που δουλεύει στην αγορά με την κόρη της. Όταν ανακαλύπτει ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα στα δίχτυα του, η γυναίκα τον βοηθάει να το κρύψει, ενώ εκείνος νιώθει ότι θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Η γλυκόπικρη ιστορία ενός αμετανόητου ρομαντικού που μάχεται για την αγάπη, ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση.

Έρημη Χώρα (The Wasteland)

Σε ένα απομακρυσμένο παραδοσιακό εργοστάσιο οικοδομικών υλικών ο επιστάτης Λοτφολά αποτελεί για χρόνια τον επιτυχημένο ενδιάμεσο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του και τους εργάτες. Όταν ανακαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να το κλείσει και να αφήσει τους εργάτες στο δρόμο θα αναγκαστεί για πρώτη φορά να πάρει μια διαφορετική θέση για να προστατέψει τη γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος.
Το εκπληκτικής εικαστικής δύναμης σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπαχραμί παντρεύει μια ευφυή παραβολή για την εξουσία μαζί με μια καταδικασμένη ερωτική σχέση σε μια ολότελα διαφορετική ταινία από αυτές που μας έχει συνηθίσει το Ιρανικό σινεμά συστήνοντας μας ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα νέα ταλέντα του.

Latin Noir

Η Λατινική Αμερική μέσα από το αστυνομικό της μυθιστόρημα. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ανδρέας Αποστολίδης ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για να ανακαλύψει τη ζωή και το έργο των διάσημων συγγραφέων Paco Ignacio Taibo II (Μεξικό), Leonardo Padura (Κούβα), Luis Sepulveda (Χιλή), Santiago Roncagliolo (Περού) και Claudia Pineiro (Αργεντινή).

Το ντοκιμαντέρ διερευνά πώς αυτή η γενιά συγγραφέων οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνει η Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τις μέρες μας.

Από το Μπουένος Άιρες, στο Σαντιάγο, την Πόλη του Μεξικού, την Αβάνα και την Λίμα, οι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων -ανεξάρτητοι ντετέκτιβ, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς- γίνονται μάρτυρες και ξεναγοί ενός κόσμου που μεταμορφώνεται ριζικά μέσα από επαναστάσεις, πραξικοπήματα, εμφύλιους πολέμους, οικονομικές κρίσεις και κοινωνικές ανατροπές.

Η ταινία καταγράφει μια συγκλονιστική και ακόμα εν εξελίξει ιστορία μνήμης, επιβίωσης και μεταμόρφωσης, φωτίζοντας παράλληλα τη διαδικασία της λογοτεχνικής γραφής, σαν καθρέφτη και αντίδοτο στην πραγματικότητα. Μας θυμίζει πως η λογοτεχνία έχει τη δύναμη, να αντισταθεί στα απολυταρχικά καθεστώτα, και να αντιμετωπίσει με θάρρος, φαντασία, ακόμα και με χιούμορ τις πιο τραυματικές στιγμές της ιστορίας μας.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι καταθέσεις των τεσσάρων εμπλεκόμενων - Οι αποκαλύψεις της Γεωργίας Μπίκα

Μαρουσάκης για κακοκαιρία Ελπίδα: Η επέλαση ξεκινά από την Παρασκευή με κρύο και χιονοπτώσεις

Survivor: Αυτό δεν ξανάγινε παγκοσμίως! Η «εξορία» πριν την αποχώρηση και οι πανηγυρισμοί (videos)